2008 Basın Bültenleri

BASIN BÜLTEN
29.09.2008

22 Ekim-26 Ekim 2008
BODRUM KUPASI 2008
ULUSLARARASI YELKENLİ AHŞAP YAT YARIŞI

20 YILLIK BAŞARININ KUTLAMALARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLIYOR!

Akdenizin en büyük uluslar arası organizasyonlarından olanBODRUM KUPASI 2008 ULUSLARARASI YELKENLİ AHŞAP YAT YARIŞI 20.yılında rotasını Bodrum Yarımadası’nın en güzel koylarında çizdi:
BODRUM-GÜMÜŞLÜK-GÜLLÜK-YALIKAVAK-BODRUM.

5 günlük organizasyon, ilk gün: AZKA OTEL***** de brifing ve açılış kutlamaları ile başlıyor.

2.gün BODRUM-KARAADA önünden start alacak. GÜMÜŞLÜK etabından sonra GÜLLÜK’de geleneksel SEVGİ ÇEMBERİ oluşturulacak, PORT BODRUM YALIKAVAK MARİNA’da eğlenceye doyulacak. Ödül töreni HALİKARNAS DISCO’da gerçekleştirilecek. Yarışmacılar 4 gün boyunca yarışacakları 4 etabın akşamlarında yorgunluklarını keyifli müzikler, dans, eğlenceli yarışmalar, süpriz hediyeler ve Akdeniz mutfağının lezzetli yemekleriyle atacaklar.

Dünyada yolcuları ile yarışa katılabilme imkanı sunan ender organizasyonlardan biri olan BODRUM KUPASI 2008 ULUSLARARASI YELKENLİ AHŞAP YAT YARIŞITürkiye’nin de turizmde ve uluslar arası deniz sporlarındaki gururu…

20.yıl kutlamaları nedeniyle bu yıl yerli ve yabancı davetli ve katılımcı listesi inanılmaz.

Dostluğa ve maviye yelkenler fora!
Siz de davetlisiniz.

20. YILIMIZI HEP BİRLİKTE KUTLAYALIM!

20 YILDIR ÇOĞALAN BİR AŞKLA YİNE START ALIYORUZ…

Yine bir ses derinden sesleniyor : “Haydi durma hazırlan..! Topla ne varsa yürek hanende ve götürüp teslim et rüzgarın kollarına.”

Nerden çıktı bu ses de şimdi.? Ama hınzır ne de güzel çağırıyor..! Tanıdım evet tanıdım; bu ses tam 20 yıldır hep bu zamanlar çınlar kulaklarımda..Sadece ben değilim bu sesi duyan biliyorum,binlerce Bodrum dostu ve rüzgar sevdalısı da aynı seslerin kuşatması altında her yıl bu tarihlerde.

Ekim’i bekliyoruz Ekim’i; hem çocuksu bir sevinç hem de anlatılamaz bir tutkuyla..Geçen yıl bizi uğurlayan martıların çığlıklarıyla yeniden buluşabilmek için,Bodrum’un mavilikleriyle boyayabilmek için ruhumuzu…

Bir avuçtular başlarken bu yolculuğa ve maviydi yolları.. Her geçen yıl katıldıkça aralarına gelinlik kız gibi heyecanlı guletler, çıkılan yol masmavi oldu; hem de en koyusundan..Tıpkı sohbetler gibi; tıpkı rüzgarla kurulan dostluk gibi; tıpkı rüzgar ve maviyle yıkanan bedenlerin kupayı havalara kaldırırken ki coşkusu gibi…

Ondokuz yıl, dile kolay tam ondokuz yıl hiç eksilmedik ( o mavi ülkeye uğurladıklarımız dışında).. Biz çoğaldıkça sanki rüzgar daha bir coşkun, deniz daha bir şefkatli sanki..

Bu yıl yine koşacağız maviliklere, hem delikanlı çağımızı yaşamaya, yirminci yaşımızı kutlamaya..Hem de daha çoğaltmaya coşkumuzu..

Varsınız biliyoruz, siz de varsınız. Bu heyecan yalnız bizim değil,öylesine kattınız ki ruhunuzu; sizsiz olmaz..Böylesi bir kutlamada, böylesi bir yıldönümünde hiç mümkünü yok; sizsiz olmaz..!!

Öyleyse hadi gelin 20. kez hep bir ağızdan söyleyelim:

“Rüzgarımız kolayına, pruvamız neta olsun; VİRA BİSMİLLAH..!!!”
MURAT CAN CANBAY

20. BODRUM KUPASI ULUSLARARASI YELKENLİ AHŞAP YAT YARIŞI
RÜYA GİBİ BİR TÖRENLE BAŞLADI

22-26 Ekim tarihleri arasında 20. kez gerçekleşecek Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı Azka Hotel’de düzenlenen brifing, kokteyl ve Yasmin Orkestrası konseri ile start aldı.

Kongre salonunda hakem komitesi yarışmacılara yarışın kuralları ve rotası hakkında bir brifing verdi.

Açış konuşmalarını Bodrum kaymakamı Abdullah Kalkan ve organizasyon komitesi başkanı Erman Aras yaptılar. Ardından ünlü yelkenci Sadun Boro ile birlikte kampanayı çalarak yarışların startını verdiler.

Aziz Birsin ve Yasmin Orkestrası ile coşan yarışçılar, ertesi gün için moral depoladılar. Konuk sanatçı Hande ile düet yapan Aziz Birsin, ağırlıklı Yunanca şarkılar söyledi. Gecenin ilerleyen saatlerinde konuk olarak bulunan İpek Tuzcuoğlu da bir sirtaki gösterisi yaptı.

Yarışlar 23 Ekim günü Bodrum – Gümüşlük etabı ile başlayacak. Etap sonu Gümüşlük’te halat çekme yarışması ile 20 shut & 20 gemici düğümü yarışmaları düzenlenecek. Gümüşlük plajında OOJAMİ konseri gerçekleşecek.

20. BODRUM KUPASI
ULUSLARARASI YELKENLİ AHŞAP YAT YARIŞI
HIZLI BAŞLADI

20. kez düzenlenen Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı’nın ilk gününde finişler öğleden sonra hızı yükselen rüzgarla hızlı alındı.
Geleneksel Ahşap Yatlar sınıfında Dragon Fly yatı birinci gelirken, onu Levent Kaptan I ve geçtiğimiz yıllarda şampiyonlukları bulunan Grandi yatı izledi.

Yarışlara 10’u yabancı bayraklı toplam 61 tekne, 11 de organizasyon yatı katıldı.

Gruplara göre ilk üç finiş alan yatlar şöyle:

Gri Grup:
1. Dragon Fly
2. STS Bodrum
3. Aegean
Sarı Grup:
1. Montenegro
2. Ruhum
3. Draga
Pembe Grup:
1. Levent Kaptan I
2. Kaya Güneri III
3. Aliko I
Yeşil Grup:
1. Cocotte
2. Knidos
3. Masal
Kırmızı Grup:
1. Grandi
2. Gözdem I
3. Kaptan Şevket
Kahverengi Grup:
1. Dolfinn
Mavi Grup:
1. Sıla
2. Nostalgia
3. B. Murat
Misafir A:
1. Knidos
2. Splinter
3. Şuh
Siyah Grup:
1. Büyük Yunus
2. Aksona Mancorna
3. Elele II
Misafir B:
1. Scorpio Star
2. Avo II
3. Ofelia

Yarış sonrası Gümüşlük Gusta restoranda kokteyl düzenlendi. Ardından yarışmacılar arasında 20 fondip 20 gemici bağı yarışması gerçekleşti. Yarışmada görme özürlü kaptan Cengiz Orçun jüri başkanı, ‘sarhoş‘ lakaplı kaptan Ara Kaya da şampiyon oldu. 6 kaptanın katıldığı yarışmada her katılımcı 20 adet tekila içip, 20 tane düğüm atmaya çalıştı. Gece OOJAMI grubunun müzikleri ile devam etti. Yelkenciler müzik eşliğinde geç saatlere kadar dans ettiler.

20. BODRUM KUPASI
ULUSLARARASI YELKENLİ AHŞAP YAT YARIŞINDA SON DURUM

Bu yıl 20.si düzenlenen Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı’nda guletler en uzun etap olan (25 NM) Gümüşlük – Güllük etabını geçtiler. Günün ilk yarısında 11 knota ulaşan rüzgar öğleden sonra hızını kesince, finiş hattına aynı anda rengarenk yelkenlerle giren devasa tekneler inanılmaz görüntüler oluşturdular.

2. etapta Bodrum Kupası sınıfında ilk finiş alan yatlar Ayaz, Gözdem I ve Levent Kaptan I oldular.

İki günün toplam sonuçlarına göre Geleneksel Ahşap Yatlar sınıfında Levent Kaptan yatı 5 puanla birinci, STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi 9 puanla ikinci, Grandi ve Montenegro yatları 10 puanla üçüncü durumdalar.

Yarışın ikinci etabı yakın zamanda kaybettiğimiz Yelken Dünyası editörü Mesut Baran adına düzenlenmişti. Yarış sonrası Güllük limanı gemi iskelesinde Mesut Baran ve Kazım Kanat adına anma töreni düzenlendi. Beşiktaş Kulübü asbaşkanı Levent Erdoğan, Kazım Kanat’ın eşi ve oğlu ile Mesut Baran’ın eşi ve oğlunun konuşmalar yaptığı tören sonrasında Grup İzmir Express unutulmaz bir konser verdi. Yarışmacılarla limana akın eden Güllük halkı iskele üzerinde dans ve eğlence dolu bir gece geçirdi. 25 Ekim sabahı da Kazım Kanat’ın teknesi Meleğim’den denize çelenk bırakma merasimi yapıldı.

Kategorilere göre 2. etapta yatların finiş sıralamaları şöyle:

Gri Grup:
1. STS Bodrum
2. Dragon Fly
3. Aegean
Sarı Grup:
1. Montenegro
2. Nakuru
3. Halandia
Pembe Grup:
1. Levent Kaptan 1
2. Carper Diem I
3. Kaya Güneri III
Yeşil Grup:
1. Cocotte
2. Knidos
3. Hora
Kırmızı Grup:
1. Gözdem I
2. Grandi
3. Gündoğan
Kahverengi Grup:
1. Draga
2. Dolfinn
3. Nurullah Bey
Mavi Grup:
1. Ayaz
2. Sıla
3. Nostalgia
Misafir A:
1. Taylan
2. Splinter
3. Şuh
Siyah Grup:
1. Büyük Yunus
2. Small World
3. Elele II
Misafir B:
1. Scorpio Star
2. Ofelia
3. Avo II

 

20. BODRUM KUPASI ULUSLARARASI YELKENLİ AHŞAP YAT YARIŞINDA
3. ETAP SONUÇLARI

20. Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı’nda 25 Ekim 2008 günü yarışın 3. etabı olan Güllük – Yalıkavak etabı geçildi. Start öncesi Kazım Kanat’a ait Meleğim teknesinden denize çelenk bırakma töreni yapıldı.

Rüzgarın elverişsizliği sebebi ile planlanan start hattı değiştirilerek Toprak ada’nın güney ucu ile genel güney-güney doğu yönünde atılmış şamandradan start alındı. Kuzey – kuzeybatı yönünde esen rüzgar öğlen 12:00’den sonra 18-20 knot şiddetini geçti, yine bol rüzgarlı ve dalgalı bir etap oldu.

Yalıkavak yarımadası Küçük burun’da çizilen finiş hattını Geleneksel Ahşap Yatlar sınıfında ilk geçen yat Levent Kaptan I oldu. Onu STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi ve Dragon Fly I yatları izledi. Toplam 3 etap sonuçlarına göre şu an Levent Kaptan I yatı 6 puanla birinci, STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi 11 puanla ikinci ve Grandi yatı 14 puanla içinci sırada. Levent Kaptan I Bodrum Kupası için en güçlü aday, ancak Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin yarıştığı STS Bodrum’dan da sürpriz bir sonuç çıkabilir. 20. Bodrum Kupası’nı kimin kazanacağı 26 Ekim günü son etap olan Yalıkavak – Bodrum etabı sonucunda belli olacak. Son değerlendirmede yarışçıların aldığı en düşük puan atılarak kazanan belirlenecek.

Bu akşam (25.10.08), Yalıkavak meydanında Bodrum Latin Dans Kulübü’nün düzenlediği Latin gecesi ve katılımcılar arasında kıyafet yarışması gerçekleşecek. Sonrasında sahneyi Hakan Girit ve grubu devralacak.

Bugünkü etapta kategorilere göre finiş sıralaması şöyle:

Gri Grup:
1. STS Bodrum
2. Dragon Fly
3. Aegean
Sarı Grup:
1. Nakuru
2. Montenegro
3. Ruhum
Pembe Grup:
1. Levent Kaptan 1
2. Carper Diem I
3. Kaya Güneri III
Yeşil Grup:
1. Cocotte
2. Knidos
3. Masal
Kırmızı Grup:
1. Grandi
2. Gözdem I
3. Si Yu
Kahverengi Grup:
1. Draga
2. Dolfinn
3. Nurullah Bey
Mavi Grup:
1. B. Murat
2. Nostalgia
3. Sıla
Misafir A:
1. Splinter
2. Knidos
3. Şuh
Siyah Grup:
1. Elele II
2. Büyük Yunus
3. Small World
Misafir B:
1. Ofelia
2. Scorpio Star
3. –
Kazım Kanat’a ait Meleğim teknesinden denize çelenk bırakma töreni STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi bugün Kazım Kanat anısına Beşiktaş formaları ile yarıştı.
Meleğim teknesi yarışta…

20. BODRUM KUPASI DRAGON FLY I’İN!

20. Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı’nı Malta bayraklı DRAGON FLY I yatı kazandı. Katılımcılar 4. etapta Yalıkavak – Bodrum arasında yarıştılar. Yüksek hızla esen rüzgar yarışın erken saatlerde bitmesine yardımcı oldu.

Üç etabın sonucuna göre şampiyonluğun en büyük adayı olan Levent Kaptan I yatı start alırken yaptığı hata sebebiyle ceza puanı alarak, bu yıl kupayı kazanamadı. Dragon Fly I yatı ise canını dişine takarak geçtiği son finişe dakikalar kala turuncu renkli light genova yelkeni yırtılsa da, yarıştan vazgeçmedi ve bu yıl Bodrum Kupası ile Regatta Bayrağını kazandı.

Standart yelken kullanan geleneksel ahşap yatlar arasında Sıla teknesi birinci olurken, Genel Klasman Trofesini yine Dragon Fly I teknesi kazandı.

Yarışı Muğla Valisi Sn. Dr. Ahmet Altıparmak ta organizasyon botundan takip ederken, Bodrum Kaymakamı Sn. Abdullah Kalkan ise Levent Kaptan I yatında yarışarak günü tamamladı.

Ödül töreni bu akşam Halikarnas Disco’da gerçekleşecek.

DRAGON FLY I
SILA
MUĞLA VALİSİ
SN. DR. AHMET ALTIPARMAK
BODRUM KAYMAKAMI
SN. ABDULLAH KALKAN
SN. VALİMİZ DR. AHMET ALTIPARMAK İLE
MUĞLA GENÇLİK ve SPOR İL MD.
SN. BURHANETTİN HACICAFEROĞLU
BUGÜNKÜ YARIŞTAN BİR KARE

 

20. BODRUM KUPASI DRAGON FLY I’İN!

20. Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı’nı Malta bayraklı DRAGON FLY I yatı kazandı. Katılımcılar 4. etapta Yalıkavak – Bodrum arasında yarıştılar. Yüksek hızla esen rüzgar yarışın erken saatlerde bitmesine yardımcı oldu.

Üç etabın sonucuna göre şampiyonluğun en büyük adayı olan Levent Kaptan I yatı start alırken yaptığı hata sebebiyle ceza puanı alarak, bu yıl kupayı kazanamadı. Dragon Fly I yatı ise canını dişine takarak geçtiği son finişe dakikalar kala turuncu renkli light genova yelkeni yırtılsa da, yarıştan vazgeçmedi ve bu yıl Bodrum Kupası ile Regatta Bayrağını kazandı.

Standart yelken kullanan geleneksel ahşap yatlar arasında Sıla teknesi birinci olurken, Genel Klasman Trofesini yine Dragon Fly I teknesi kazandı.

Yarışı Muğla Valisi Sn. Dr. Ahmet Altıparmak ta organizasyon botundan takip ederken, Bodrum Kaymakamı Sn. Abdullah Kalkan ise Levent Kaptan I yatında yarışarak günü tamamladı.

Ödül töreni 26.10.08 akşamı Halikarnas Disco’da gerçekleşti. Bodrum Kaymakam’ı Sn. Abdullah Kalkan ve Bodrum Belediye Başkan Vekili İbrahim Apak, Era Bodrum Yelken Kulübü başkanı Erman Aras ile birlikte kupayı kazanan Dragon Fly I ekibine teslim ettiler.

Yarışmacılar arasında düzenlenen anket sonucuna göre, 20 yıldır eksiksiz katılım gösteren iki tekneden biri olan Büyük Yunus, centilmen yarışması, turizme katkıları, ekibinin yıllar içindeki gelişimi kriterlerine göre 20. yıl anı ödülüne layık görüldü.

21. Bodrum Kupası 20-24 Ekim 2009 tarihlerinde gerçekleşecek.

YARIŞTA ÖDÜL KAZANAN TÜM EKİPLERİN LİSTESİ

En küçük yarışmacı Lana Kanık
Sıla ekibi
Büyük Yunus Ekibi ve 20.yıl anı ödülü
Sts Bodrum Ekibi
Dragon Fly ekibi
Dragon Fly ekibi
Dragon Fly I

Sıla