2003 Basın Bültenleri

XV.BODRUM KUPASI
ULUSLARARASI
YELKENLİ AHŞAP YAT YARIŞI

18 – 24 EKİM, 2003
BODRUM – TURGUTREİS – GÖKOVA KÖRFEZİ – BODRUM

 

YELKENLİLERİN  ŞENLİĞİ AHŞAP YATLAR 15. KEZ BODRUM KUPASI İÇİN YELKEN BASACAKLAR

Türkiye’ nin en büyük deniz organizasyonu Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları, 15. yılında 18-24 Ekim 2003 tarihleri arasında Era Bodrum Yelken Kulübü Organizasyonunda Bodrum – Turgutreis – Gökova – Bodrum rotasında yapılacak.

15. yılı gerçekleşecek olan uluslararası bu organizasyon sadece bir yarış değil yıl sonu bir deniz senliğine dönüşmüştür. Özellikle charter yatlarının katılımı ile gerçekleştiği için yolcuları ile birlikte yapılan dünyanın ender organizasyonlarından birisidir.

Son yıllarda inşa edilen yeni yatların katılımları ile bir fuar alanını anımsatan ve renkli görüntülere sahne olan Bodrum Kupası Organizasyonu, Türk yat sektörünün  nereye geldiğinin en iyi  göstergesi  olurken gelecek içinde yönlendirici olan bir etkinlik haline gelmiştir.

18 Ekim 2003 günü,  Fotoğraf sanatçısı Ali Öz’ün geçmiş yılların Bodrum Kupalarından seçtiği özel slayt koleksiyonundan oluşan bir sunum ile Bodrum Milta Marina’ da saat 17:30’da düzenlenen brifing ve kokteyl ile  başlayacak olan organizasyona geçen yıllarda olduğu gibi  100 yat ve 1500 kişinin katılımı beklenmektedir.

Yarışın ilk ayağı,
19 Ekim Pazar günü 11 millik Bodrum-Turgutreis,
20 Ekim Pazartesi  günü 20 millik Turgutreis – Mersincik,
21 Ekim Salı günü  15 millik  Mersincik – Yıldız Ad.( Kise Bükü),
22 Ekim Çarşamba günü 15 millik Yıldız Ad.-Bitez,
23 Ekim Perşembe günü 13 millik Bitez – Bodrum etabıyla yarışların deniz bölümü son bulacak. Yatların ekipleri Bodrum iskele meydanındaki karşılama şenliklerinde  gelenekselleşen halat çekme müsabakalarında bir kez daha karşı karşıya gelecekler.

Yarışlarda dereceye girenlere ödülleri 24 Ekim akşamı 20:30’da OASİS de  düzenlenecek törenle dağıtılacak.

YELKEN  ŞÖLENİ BAŞLIYOR

AHŞAP YATLAR GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Türkiye’ nin en büyük deniz organizasyonu Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları  19 Ekim Pazar sabahı Bodrum’dan start alıyor.  Bodrum Belediyesi ana sponsorluğunda, Era Bodrum Yelken Kulübü Organizasyonunda  düzenlenen yarışları TRT-INT tüm dünyaya her gün canlı olarak verecek. Bu yayının, Türk yat turizminin tanıtımına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Milta Bodrum Marina’da 18 Ekim akşamı verilecek kokteyl ile başlayacak yarışlarda yatlar Pazar günü yapılacak ilk etabın sonunda Doğuş Turgutreis Marina’da konaklayacaklar.

Charter yatlarının yolcuları ile katıldıkları dünyanın ender organizasyonlarından birisi olan bu yarışlarda  beş yüzü yabancı bin beş yüz kişi beş gün boyunca dostça yarışarak dünyaya barış mesajı verecekler.

Yatları inşa eden ustaların yarışı ise bu organizasyonda ayrı bir heyecan. Kategorilerinde birinci gelip yapım ustası başarı ödülünü alabilmek için son inşa ettikleri yatların içinde yarışan ustalar bir yandan rakip ustaların yaptığı yatları geçmek için çalışırken bir yandan da eski yıllarda kendi inşa ettikleri yatlara da geçilmemeye uğraş verecekler.

Yarışlar   www.bodrumcup.com adresinden online olarak takip edilebilecek.

 

Bodrum Milta Marina’da çeşitli ülkelerden çok sayıda yabancı yarışmacının da yer aldığı 1500 kişinin katılımları ile düzenlenen coşkulu bir törenin ardından 5 gün sürecek ülkemizin en büyük deniz organizasyonu başladı.
18 Ekim günü Bodrum Milta Marina’da Türkiye Yelken Federasyonu hakemleri tarafından yarışçılara brifing verildi.
Brifingin ardından düzenlenen kokteylde, Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi, Belediye Başkanı Mazlum Ağan, konuşmalarında yarışçılara bol şans ve bol rüzgar dilediler.
Açılış konuşmalarının ardından fotoğraf sanatçısı Ali Öz, geçmiş yılların Bodrum Kupası fotoğraflarından oluşan bir slayt gösterisi sundu.
Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından organize edilen yarışın startını Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi ve Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan birlikte verecekler.
XV. Bodrum Kupası’na, organizasyon tekneleri ile birlikte 100’ün üzerinde yat katılıyor. İçlerinden 76 yat Bodrum Kupası için mücadele edecek. Yatlar Bodrum – Turgutreis – Gökova Körfezi – Bodrum rotasında yüzen bir şehir görüntüsü verecek.
Yarışçılar, 11 millik Bodrum – Turgutreis etabının ardından Turgutreis’te geceleyecekler. Turgutreis Belediyesi bu etapta first finiş yapan yatlara özel ödüller verecek. Ayrıca, yarışan yatlar Turgutreis D-Marin tarafından verilecek kokteyl ile karşılanacaklar.