2007 Basın Bültenleri

XIX. BODRUM KUPASI SONUÇLANDI

Tekirdağ Rakısı’nın ana sponsor, NTV ve NTV Radyo’nun Basın Sponsoru olduğu denizcilik sektörünün ve yöre belediyelerin destekleri ile Akdeniz’in en büyük deniz organizasyonlarından olan Bodrum Kupası müthiş bir çekişme ile sonuçlandı. Bodrum Kupası’nı ve NTV kupasını GRANDI yatı kazandı.

Ödül Kazanan yatlar şöyle:

  ÖDÜL YAT ADI
  BODRUM KUPASI GENEL KLASMAN
1.

BODRUM KUPASI

Ve NTV KUPASI

GRANDI
2. DENİZ TİCARET ODASI KUPASI STS BODRUM
3. DENİZCİLER DERNEĞİ KUPASI RANDA
4. BODRUM TİCARET ODASI KUPASI COBRA JUNIOR
5. ORTAKENT BELEDİYE KUPASI NOSTALGIA
BODRUM BELEDİYE KUPASI SPLINTER
STANDART YELKEN GENEL KLASMAN
1. HALİKARNAS BALIKÇISI KUPASI SILA
2. TURGUTREİS BELEDİYE KUPASI SILA II
3. YALI BELEDİYE KUPASI HALANDIA
4. GÜMÜŞLÜK BELEDİYE KUPASI HARVEST
5. GÜNDOĞAN BELEDİYE KUPASI MELIKE
STANDART YELKEN ÖZEL ÖDÜLÜ AEGEAN
 
RANDA YELKENLİ YATLAR GENEL KLASMAN
1. ODYSSEUS OF HAMDI REIS
TIRHANDİL YATLAR GENEL KLASMAN
1. BİTEZ BELEDİYE KUPASI MONTENEGRO
2. YALIKAVAK BELEDİYE KUPASI HALANDIA
3. COCOTTE
4. NOA
5. DRAGONFLY

ETAP ÖDÜLLERİ

MUĞLA TİCARET ODALARI ETABI GRANDI
ERDOĞAN ERBAĞI ETABI STS BODRUM
FATİH URFALI ÖDÜLÜ COBRA JUNIOR
HAMDİ CAN GİZ ÖDÜLÜ DOLFINN
DEMİR DURU ÖDÜLÜ GRANDI

10. YIL KATILIM ÖDÜLLERİ

MELIKE
MONTENEGRO
AKSONA MANCORNA

GELENEKSEL AHŞAP YATLAR

31.50 M VE ÜZERİ KATEGORİSİ GRİ BAYRAK
1.   STS BODRUM
2.   AEGEAN
3.   CARMINA I
 
 
 
   
26.50 – 31.49 M KATEGORİSİ PEMBE BAYRAK
1.   RANDA
2.   CARPE DIEM I
3.   SIYU
   
   
   
22.50M -26.49M KATEGORİSİ KIRMIZI BAYRAK
1.   GRANDI
2.   COBRA JUNIOR
3.   KAPTAN ŞEVKET
18.50-22.49M KATEGORİSİ MAVİ BAYRAK
1. NOSTALGIA
2.   BÜYÜK MURAT
3.   SILA
16.00-18.49M KATEGORİSİ SİYAH BAYRAK
1. PAPI’S TOY
2.   BUYUK YUNUS
3.   HARVEST
12-15.99M KATEGORİSİ SARI BAYRAK
1. MONTENEGRO
2.   HALANDIA
3.   DRAGONFLY
SARI BAYRAK ÖZEL ÖDÜL SMALL WORLD
11.99M VE ALTI KATEGORİSİ YEŞİL BAYRAK
1. COCOTTE
2.   NOA
3.   GÜNEY
KLASİK AHŞAP YATLAR KAHVERENGİ BAYRAK
1. DOLFINN
MİSAFİR YARIŞMACI KATEGORİSİ-A BEYAZ BAYRAK
1.   SPLINTER
2. FERDA
3. SWANSONG
MİSAFİR YARIŞMACI KATEGORİSİ-B BEYAZ BAYRAK
1. OFELIA
1. AVO II
EN ŞIK TAKIM KIYAFETİ MELİKE
EN FANTASTİK TAKIM KIYAFETİ LADY PATRICIA

EN FANTASTİK TAKIM KIYAFETİ

JURİ OZEL ÖDÜLÜ

RANDA
EN KÜÇÜK YARIŞMACI ASLAN MURAT ŞEVK 2003
EN KÜÇÜK YARIŞMACI EMİR SÖĞÜTÇÜK 2001

27.10.2007

3 YIL SONRA YENİDEN “SEVGİ ÇEMBERİ”



19. Bodrum Kupası bol rüzgarlı ve çekişmeli bir günün ardından Bodrum’un cennet koylarından Gümüşlük’e ulaştı. Bodrum Kupası için rekabet eden Geleneksel Ahşap yatlar genel klasmanında finişi STS BODRUM birinci, COBRA JUNIOR ikinci, GRANDI üçüncü olarak geçtiler. Üç günün yarışları toplam puanlarına göre STS BODRUM yelkenli okul gemisi 3 puanla ilk sırada yer alıyor ve Bodrum Kupası’na en yakın yat olarak öne çıkıyor, onu 4 puanla GRANDİ ve 8 puanla RANDA takip ediyor.
Bugünkü yarışta Bodrum Kupası sınıfında gruplara göre birinciler şöyle:
Gri grup STS BODRUM, Pembe grup RANDA, kırmızı grup GRANDI, mavi grup NOSTALGIA, siyah grup PAPI’S TOY, satı grup MONTENEGRO, yeşil grup COCOTTE.
Klasik Ahşap yatlarda günü DOLFINN yatı ilk sırada bitirirken, Ahşap olmayan Misafir yatlar A kategorisinde SPLINTER, B kategorisinde ise OFELIA birinci geldiler.
Saat 15:00’te bitirilen yarış sonrası katılımcı yatlar ilki 2004 yılında 16. Bodrum Kupası’nda oluşturulan ve ülkemiz turizminin tanıtımında son yıllarda büyük yer alan “SEVGİ ÇEMBERİ”ni tekrar kurdular. Dostluk ve barış adına büyük anlamlar ifade eden Sevgi Çemberi merkezinde gece “Grup Camminando” konser verdi. Ayrıca Bodrum Dans Kulübü, Salmakis I teknesi üzerinde latin dansları gösterisi yaptı. Gümüşlük Gusta Restoran’da ise 18:00 – 20:00 saatleri arasında yarışçılar aonuruna kokteyl düzenlendi.

19. Bodrum Kupası’nın bugünkü etabı yine iki acı kaybımız adına isimlendirilmişti.

ERDOĞAN ERBAĞI

4 Ocak 1930 tarihinde İzmir-Foça’da dünyaya geldi. Babasının subay olması nedeniyle Türkiye’nin birçok yerini dolaşmış ve dolayısıyla eğitimini de çok çeşitli yerlerde tamamlamıştır.
1955-1957 yılları arasında yaptığı askerlik hizmetinden Üsteğmen rütbesiyle ayrılmıştır.
Fizik Mühendisi olan Erdoğan Erbağı, 1964-1990 yılları arasında Ereğli Demir Çelik Fabrikalarında çalıştıktan sonra 1990 yılında emekli olmuştur.
1957 yılında kurulan Türkiye Yelken Federasyonu ile başlayan çalışmaları 2007 yılındaki vefatına kadar aksamadan devam etmiştir. Bu süreçte;
TYF Eğitim Kurulu Başkanlığı, TYF Merkez Hakem Kurulu Asbaşkanlığı, Milli Yelken Hakemi, Milli Ölçücü, Zonguldak İli Yelken Temsilcilisi olarak uzun yıllar hizmet vermiştir.
Necla Çorabatur Erbağı ile evlenmiş ve Emel, Sibel ve Nurel adlı üç kızı olmuştur.
Erdoğan Erbağı 1989 ve 2003 yılları arasında Bodrum Kupası Yarışları’nda da görev almıştır.
Karadeniz Ereğlisi’nde emeklilik hayatını sürdürürken hastalanmış ve 23 Ocak 2007 tarihinde vefat etmiştir.

FATİH URFALI

“Bodrum Fatihi” olarak bilinen başarılı magazin gazetecisi Fatih Urfalı’yı 23 Ekim günü kaybettik. 1968 yılında Samsun’un Bafra ilçesinde doğan genç gazeteci Fatih Urfalı bir deniz ve çevre dostuydu. Bodrum kupası organizasyonunda defalarca görev almış, Sevgi Çemberi görüntülerinin dünyaya ulaştırılmasında büyük rol oynamıştı. Son projesi “Denizler Ölmesin” için büyük uğraş verdi, ancak tamamlayamadan aramızdan ayrıldı.

Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı 28 Ekim Pazar
MUĞLA TİCARET ODALARI ETABI
GÜMÜŞLÜK – BODRUM 15NM
Kokteyl Halikarnas The Club SAAT 19:00
Kapanış Konseri SAAT 20:00
Ödül Töreni SAAT 21:00

26.10.2007

POSEIDON YARIŞÇILARIN YANINDAYDI

Tekirdağ Rakısı ana sponsorluğu, NTV ve NTV Radyo basın sponsorluğunda düzenlenen 19. Bodrum Kupası’nın ikinci gününde ortalama 4 bofor hızla esen rüzgar sayesinde yarış heyecanlı görüntülere sahne oldu.
Yatlar Yalıkavak limanından 10:00’da start alarak 16 millik etabı Gündoğan’da bitirdiler. Bodrum Kupası genel klasmanında yarışı GRANDI birinci, STS BODRUM ikinci, CARPE DIEM yatı üçüncü olarak bitirdi.
Ahşap olmayan yatlar Misafir A sınıfında ise yarışı SPLINTER birinci, FERDA ikinci, ŞUH üçüncü olarak tamamlarken, Misafir B kategorisinde OFELIA ipi önde göğüsledi.
Yarış sonrası Gündoğan Belediye başkanlığı katılımcıları armağanlarla ve bando geçidi ile karşıladı. Halk oyunları ekiplerinin yaptığı gösteriler özellikle yarışa ilk kez katılan yabancı misafirler tarafından ilgi ile izlendi.
Saat 20:30’da artık bir Bodrum Kupası geleneği haline gelen En Şık ve En Fantastik Takım Kıyafeti yarışması yapıldı. Yelkenci ekipler her yıl biraz daha yaratıcı fikirlerle bu yarışmaya katılıyorlar. Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, Trt’den Misket Dikmen, Füsun Bay, Diva Dergisi’nden Tuğçe Ateşsaçan ve Berrin Güloğlu, Tekirdağ Rakısı ekibinden Sera Çelik ve Tuğba Salah, Vatan Gazetesi’nden Ebru Drew ile fotoğrafçı Ali Öz’ün jüriliğini üstlendiği yarışmada En şık takım kıyafeti dalında MELIKE teknesi birinci olurken, En fantastik takım kıyafeti dalında birinciliği çizgi film karakterlerini canlandıran LADY PATRICIA ekibi, aynı dalda jüri özel ödülünü ise iskambil kağıtlarındaki karakterleri canlandıran RANDA ekibi kazandı. Kazananlara ödüllerini Korgeneral Burhan Tunalı ve Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi takdim ettiler.
Yarışmanın ardından Grup Jasmin sahne alarak yorucu bir günün akşamında katılımcılara latin müzikleri ve popüler parçalar eşliğinde katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı.
Yarışın bugünkü etabı bu yıl içinde kaybettiğimiz iki değerli insanın, Demir Duru ve Hamdi Can Giz’in anısına isimlendirilmişti.

DEMİR DURU
1939 yılında İstanbullu bir ailenin çocuğu olarak Karadeniz Ereğlisi’nde dünyaya geldi. İlkokulu Ereğli’de okudu. İstanbul Pertevniyal Lisesi’ni bitirdi. 1964 yılında İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümünden mezun oldu. Almanya ve İngiltere’de “ Otel yöneticiliği ve Danışmanlık” eğitimi aldı.
Istanbul, Caddebostan Balıkadam Klübü’nün faal bir balıkadam üyesi olan Demir Duru, 2 senelik askerlik hizmetini Heybeliada Deniz Kuvvetleri’nde deniz asteğmeni ve dalgıç eğitmeni olarak yaptı.
1970lerin başında Bodrum’a yerleşen Demir Duru, Bodrum-Istankoy seferlerini başlatmıs; 1981 yılında Türkiye’ye ilk kez yabancı bayraklı bareboat ve flotilla turizmini getirmiştir. Cevat Şakir ve dostlarının alcak gönüllü süngerci tekneleriyle başlayan Mavi Yolculuk serüveni, Demir Duru’nun soylu, klasik çizgideki guletleriyle soluk kazanmış ve böylece Turkiye’de yatçılık turizmi başlamıştır. Bodrum’un en eski tekne kiralama kuruluşlarından biri olan Durukos Yatçılık’ı kuran Demir Duru ahşap tekneciliği konusunda Bodrum’un dünyada önemli bir yer edinmesine zemin hazırlamıştır. En kıdemli yatçılardan biri olan Duru ‘klasik hava, çağdaş konfor’ anlayışıyla yaptığı tekneleriyle Türk yatçılık turizmini sadece başlatmamış, aynı zamanda da bir kalite standardı getirerek gelişmesi ve ilerlemesine önayak olmuştur.
2 çocuk babası olan Demir Duru 7 Aralık 2006 tarihinde aramızdan ayrılmıştır.

HAMDİ CAN GİZ
Tire’de çiftçi bir ailenin çocuğu olarak doğdu, deniz tutkusu ailenin anne tarafından gelmekteydi. Büyükbabasının İzmir Karataş’ta deniz kenarındaki evinde yazlarını geçirirdi. Karşıyaka’ya geçmekte kullandıkları yelkenli sayesinde denizle tanıştı. Ailede Türkiye’nin ilk yat tasarımcılarından Harun Bey ve onun haricinde pek çok denizci vardı.
Karşıyaka Yelken Kulübü üyesi Hamdi Giz, Şişli Terakki Lisesi ve Leeds Üniversitesi’ne devam ettiği yıllar boyunca yazları yelken sporunda pek çok trofe kazandı. Eşi Pam ile tekstil üzerine öğrenim gördüğü Leeds’de tanışarak evlendi. Beynun, Suzi ve Harun isimlerinde 3 çocukları oldu.
1968 yılında Ankara’ya taşındı ve ithalat-ihracat işine girerek kendi şirketini kurdu. Yazlarını Çeşme’de geçiren ailenin tüm üyeleri yazlık bir ev yerine tekne sahibi olmayı arzu ettiler. Böylece Bodrum’a yerleşme süreci başladı.
1972 yılından itibaren yazlarını Erol Özyurt tarafından yapılan “Beynun” teknesinde geçirdiler. Hamdi Bey de işi müsaade ettikçe ailesine katılıyordu. 1982 yılında ise topluca Bodrum’a taşındılar, Hamdi Giz 100 yolcu kapasiteli “Meander” ile Bodrum – Kos arasında feribot hizmeti vermeye başladı. 2007 yılı Şubat’ında aniden aramızdan ayrılışına kadar da Meander’e kaptanlık yaptı.
Hamdi Giz 1994 – 1999 yılları arasında Bodrum Belediye Başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Kendisi Bodrum Rotary Kulübü’nün kurucu üyesi ve ayrıca Bodrum Feribot İşletmesi’nin kurucularındandır.

Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı 27 Ekim Cuma
: ERDOĞAN ERBAĞI – FATİH URFALI ETABI
GÜNDOĞAN – GÜMÜŞLÜK 12NM
Sevgi Çemberi SAAT 17:00
Kokteyl Gusta Restaurant-Gümüşlük 18:00 – 20:00
Konser: Grup Camminando SAAT 21:30

25.10.2007

YATLAR RÜZGARSIZLIK YÜZÜNDEN FİNİŞ ALMAKTA ZORLANDI

4 etaptan oluşan ve toplam 5 gün sürecek olan 19. Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat yarışının ilk gününde 64’ü yarışan toplam 84 tekne NTV etabında Bodrum – Yalıkavak arasındaki 15 millik mesafeyi geçti.
Tekirdağ Rakısı ana sponsorluğu, NTV ve NTV Radyo basın sponsorluğundaki yarışta, katılımcılar rüzgarsızlık sebebi ile finiş almakta zorlandı. Etabı sadece 4 yat zamanında bitirebildi.
Ahşap olmayan yatlar (Misafir A) kategorisinde yarışan SPLINTER birinci, aynı kategorideki FERDA ikinci, Klasik ahşap yatlar kategorisinden DOLFINN üçüncü olarak finiş aldılar. Yarışı tamamlayabilen bir diğer yat ise yine Misafir A’da yarışan SWANSONG oldu.
Geleneksel ahşap yatlar kategorisinde Bodrum Kupası için yarışan 54 yattan Nostalgia ve Carpe Diem I finiş süresini çok az farkla kaçırdılar. Bu sebeple Geleneksel Ahşap Yatlar sınıfının yarışı hakem komitesi tarafından abandone edildi.
Yalıkavak Belediyesi yarışçıları sahilde lokma dökerek karşıladı. Akşam meydanda kurulan sahnede Bodrum Kupası şarkısının besteci ve yorumcusu Grup Fora sahne alarak popüler şarkılarıyla geceye renk kattı.
Bodrum Kupası’na bu yıl yabancı basının da ilgisi oldukça büyüktü. Yarışlara yaklaşık 40’a yakın yabancı, 50’ye yakın da Türk basın mensubu gözlemci olarak katılıyor. Yarışan tekneler arasında İspanyol, İngiliz, Avusturalya, Fransız, Hollanda ve Malta bayraklı toplam 12 yabancı yat bulunuyor.

Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı 26 Ekim Cuma
DEMİR DURU- HAMDİ CAN GİZ ETABI
YALIKAVAK – GÜNDOĞAN 16 NM

 

24.10.2007

Bu yıl Tekirdağ Rakısı ana sponsorluğu ve NTV ile NTV Radyo basın sponsorluğunda düzenlenen Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı 19. kez yelkene ve dostluğa “merhaba” dedi. Yağmur nedeni ile Milta Bodrum Marina yerine Gümbet Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen açılış törenine 700’ü aşkın davetli katıldı.
Yarış komitesinin katılımcılara verdiği brifingin öncesinde şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu.
Ayrıca geçtiğimiz hafta aniden kaybettiğimiz genç gazeteci Fatih Urfalı anıldı.
Brifingin ardından yayınlanan fotoğraf sanatçıları Gülümser İşçelebi ile Ali Öz’e Bodrum Kupası slide showları yarışçılar tarafından ilgi ile izlendi. Yarış heyecanını yansıtan nefes kesici fotoğraflar sık sık alkışlandı.
Organizasyon Komitesi Başkanı Erman Aras’ın açış konuşması ardından Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan yaptığı konuşmasında yarışçılara bol rüzgar temennisinde bulundu. Ardından artık geleneksel hale gelen ve yarışın başlangıcını sembolik olarak ifade eden kampanayı Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Organizasyon Komitesi Başkanı Erman Aras, Samim Baki ve sürpriz misafir sanatçı olarak açılışa katılan Şener Şen birlikte çaldılar.
Kokteylin ardından sahne alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, jazz’dan latine, film müziklerinden aryalara hatta Türk halk müziğine uzanan geniş yelpazesi ile yarışçıları büyüledi. Ritmin cazibesine dayananamayan yarışçı ekipler kendilerini sahneye inerek dans etmekten alıkoyamadılar.
Hüseyin Çebi şefliğindeki orkestra tanınmış tenor sanatçısı Aydın Uştuk başta olmak üzere, Sedat Yüce ve Bike Baran gibi solistleri ile göz kamaştırdı.

Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı 25 Ekim Perşembe
NTV Etabı
Bodrum – Yalıkavak 15 NM

Bülten
18.10.2007

TEKİRDAĞ RAKI ANA SPONSORLUĞU,
NTV VE NTV RADYO BASIN SPONSORLUĞUNDAKİ
BODRUM KUPASI’NDAN SON HABERLER

Bodrum Kupası iş adamlarının yarışına dönüşüyor. Bodrum Kupası Yat yarışlarına iş adamlarından büyük ilgi; Murat Dedeman gibi 18 yıldır başlangıçından bu güne yarışlara ahşap yatı ile katılan iş adamlarına Halit Narin’den sonra Ali Şen ‘de katıldı.

Malezya’lı bir iş adamına ait Bodrum Cobra tersanesinde imal edilen Türkiye’nin ilk RINA Charter Yacht Class- MCA sahibi ahşap 41 metrelik ”AEGEAN“ bu yıl Bodrum Kupasını kazanmaya aday.

Yarışlara yurt dışı basından büyük ilgi var. 40’a yakın yabancı basın mensubu organizasyonu izleyecek.

24 Ekim’de Bodrum Belediyesi Halkla İlişkiler koordinasyonunda Bodrum iskele meydanındaki tüm gün sürecek etkinlikler yarışlara büyük renk katıyor. Akşamında ise 46 kişilik İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Bodrum Bodrum Milta Marina ‘da yarışların başlangıcı onuruna büyük bir konser verecek.

Fotoğraf Sanatcıları ve Bodrum Kupası Organizasyon Komite üyeleri Gülümser İşçelebi ve Ali Öz’den geçen yılın yarış görüntülerini içeren dia gösterisi 24 Ekim akşamı Bodrum Milta Marina’da sunulacak.

İlk gün 25 Ekim sonunda Yalıkavak’ta Bodrum Kupası şarkısını besteleyip seslendiren Grup Fora yarışçılar ve misafirlere sevilen şarkılardan oluşan bir gitar ve vokal dinletisi sunacak.

İkinci gün etabı Gündoğan’da sonlanırken, deniz üzerine kurulacak sahnede Yunanlı şarkıcı Gallis en hareketli parçalarını seslendirecek. Ayrıca En Şık ve En Fantastik kıyafet yarışması Gündoğan koyunda gerçekleştirilecek.

Sevgi çemberi bu yıl Gümüşlük’te kurulacak. 18:00 – 20:00 saatleri arasında Gümüşlük Gusta Restaurant’taki kokteylin ardından yarışçılar Sevgi Çemberi merkezinde sahne alacak Grup Camminando ile Napoliten ve Jazz müziğine doyacaklar.

4.gün son yarış Bodrum’da finiş alırken, 28 Ekim akşamı Halikarna The Club’da ödül töreni düzenlenecek.
Kategori birincileri yarış Ana Sponsoru Tekirdağ Rakı tarafından hazırlanan özel armağanlar kazanacaklar.
Scania Deniz Motorları genel klasmanda ilk üçe giren yatlara indirim çeki sunacak.

Balık Tanıtım Grubu Organizasyon yatlarında görev yapanlara, misafirlere ve basın mensuplarına her gün balık ikramında bulunacak.

Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı sadece yarışcılar arasında değil yapım ustaları arasında da büyük rekabet yaratıyor. Geçtiğimiz 18 yıl içersinde İsmail Özyurt ustanın “Kaya Güneri III” ve “CARPE DIEM” adlı inşaa ettiği iki ayrı yat Bodrum Kupasını kazandı. İnşa ettiği yat ile kupayı kazanan diğer ustalar Etem Başeğmez “AYAZ” yatı ile dört, Ahmet Sezer “RANDA” ve Yılmaz Dinç “SELENE” yatı ile üç, Mercan Mehmet Nalbantoğlu “GRANDI” yatı ile ikişer kez yarışları kazanırken Hayrettin Tok ve Akın Alpar ustalar “NOSTALGIA”, Mehmet Salih “CANIM”, Hüseyin Çoban “AKIN’A” ile birer kez Bodrum Kupasını kazanan ustalar oldular. 24-28 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Bodrum Kupası sonucunda hangi ustanın yatının kazanacağı merakla bekleniyor.

Bülten
17.10.2007

BODRUM KUPASI’NDA USTALAR LİGİNDE İSMAİL ÖZYURT ÖNDE

Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı sadece yarışcılar arasında değil yapım ustaları arasında da büyük rekabet yaratıyor. Geçtiğimiz 18 yıl içersinde İsmail Özyurt ustanın “Kaya Güneri III” ve “CARPE DIEM” adlı inşaa ettiği iki ayrı yat Bodrum Kupasını kazandı. İnşa ettiği yat ile kupayı kazanan diğer ustalar Etem Başeğmez “AYAZ” yatı ile dört, Ahmet Sezer “RANDA” ve Yılmaz Dinç “SELENE” yatı ile üç, Mercan Mehmet Nalbantoğlu “GRANDI” yatı ile ikişer kez yarışları kazanırken Hayrettin Tok ve Akın Alpar ustalar “NOSTALGIA”, Mehmet Salih “CANIM”, Hüseyin Çoban “AKIN’A” ile birer kez Bodrum Kupasını kazanan ustalar oldular.

24-28 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Bodrum Kupası sonucunda hangi ustanın yatının kazanacağı merakla bekleniyor.

Bülten
04.10.2007  

XIX. BODRUM KUPASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Tekirdağ Rakısı’nın ana sponsor, NTV ve NTV Radyo’nun Basın Sponsoru olduğu denizcilik sektörünün ve yöre belediyelerin destekleri ile Akdeniz’in en büyük deniz organizasyonlarından Bodrum Kupası 19. kez start hazırlığı yapıyor. Bu yılki etaplar Bodrum yarımadasının yatçılık açısından önde gelen limanları.
Organizasyon, 24 Ekim Sabah Bodrum iskele meydanında başlayacak ve tüm gün sürecek gösterilerin ardından 18:30’da Milta Bodrum Marina’da yarış brifingi sonrası açılış kokteylinde geleneksel kampananın çalınması ile start alacak.
Dört etaptan oluşan yarışlara bu yıl 100 yat ve toplam 1500 kişinin katılması bekleniyor. 25 Ekim Perşembe sabahı Karaada önünden başlayan 15 millik NTV etabı sonrası yatlar Yalıkavak koyunda Belediyenin misafiri olacak. Gecenin müzikleri Grup Fora’dan.
İkinci etap 16 Mil. Bu yıl kaybettiğimiz değerli denizcilerimiz Demir Duru ve Hamdi Can Giz adına yarışılacak. Konaklanacak liman Gündoğan. Gündoğan Belediyesi ve esnafının ikramları ile ağırlanacak yarışçılar Yunanlı sanatçı Gallis ile coşacaklar. Geleneksel En Şık ve En Fantastik Takım kıyafetleri yarışması ise geceyi yine reklendirecek.
27 Ekim Cumartesi 12 Millik etap zamansız bir diğer kaybımız Erdoğan Erbağı adına. Rota Gümüşlük. Yarışçılar rüzgara ve denize meydan okuyarak birbirlerini geçmeye çalışacaklar. Yarışçılarımız 2004 yılında ilki gerçekleştirilen ve halen Türkiye’nin tanıtıldığı her alanda akıllara kazınmış unutulamayacak bir fotoğraf olan “Sevgi Çemberi”ni yeniden bu kez Gümüşlük Koyunda kuracaklar. Gece Sevgi Çemberinin ortasında yine müzik olacak. Bu kez grup Camminando yarışçılara müzikleri ile unutulmaz bir gece yaşatacak.
28 Ekim Pazar Yarışların Son Etabı. Bu etap Muğla Ticaret Odaları adına.15 Mil. ödül töreni Halikarnas Club’da. Bu yıl da Organizasyon her yıl olduğu gibi yeni dostlukları geride bırakarak kapanış konseri ile son bulacak.

AÇILIŞ GECESİNE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ORKESTRASI
DAMGASINI VURACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Armoni Mızıkası, 1999 yılı Aralık ayında kurulmuştur.
Şefliğini Hüseyin Çebi’nin yaptığı orkestra, bugün itibariyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası olarak 35 müzisyen, iki baş solist ve altı solistten oluşmaktadır.
Repertuvarında yer alan operalardan aryalar, napoliten parçalar. caz,klasik,özgün,pop ve hafif müzik eserlerinin orkestra ve piyano düzenlemeleri Zafer Çebi tarafından yapılmaktadır.
Tanınmış tenor sanatçısı Aydın Uştuk başta olmak üzere, Sedat Yüce, Bike Baran, Evrim Yapıcılar, Esen Şeyda, Ahmet Baykara, Desen Yıldız ve Caner Erentürk orkestrada solist olarak yer almaktadır.
Kış sezonunda aylık periyodik konserlerini Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde veren Kent Orkestrası, yaz sezonu boyunca da açık hava konserlerini sürdürmektedir.

YALIKAVAK’TA GRUP FORA…

Bodrum Cup şarkısını besteleyip seslendiren Grup Fora, Yalıkavak’ta yarışın ilk akşamını şenlendirecek. Can Ağartan ve Haluk Çilingir gitar ve vokalleri ile sevilen şarkıları seslendirecekler.

SEVGİ ÇEMBERİ’NDE NAPOLİTEN, JAZZ VE LATİN
RÜZGARLARI ESECEK…
Grup Camminando, Şef Özgen Akçagül , vokallerde Buket Tüzün, Nesem Yenipazar, Derya Tansu, Volkan Höçük, Murat Direk, bateride Sedat Yalınkılıç, basta Tayfun Bilgin, ve perkusyonda Bortan Oldaç’tan oluşuyor.
Jazz, Latin, İtalyanca (napoliten), Fransızca, Portekizce, film müzikleri, İngilizce ve Türkçe pop parçalarını seslendirecek olan grup 2003 yılında kuruldu.

GÜNDOĞAN’DA YUNANLI SANATÇI GALİS

Gallis Yunanistan’da doğdu şan bölümünü Atinada bitirdi. Ama 18 yıldan beri hep Türkiyede calışmakta, ayrıca Yunanistana düzenli olarak gidip programlar yapmakta. Orkestrada buzubeni, bas gitar, gitar, bateri, darbuka, klarnet, klavye, vokalist ve Galis bulunuyor.