2009 Basın Bültenleri

21. BODRUM KUPASININ ARDINDAN

21. Bodrum Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı ardında yine doyumsuz anıları, fotoğraf karelerine yerleşen eşsiz anları, gelecek yıla dair yeniliklerin müjdesini bırakarak sona erdi.

20 Ekim Salı günü İskele Meydanı’ndaki şenliklerin ardından Milta Bodrum Marina’da yarışçılara verilen brifing, geçmiş yıllardaki yarışlardan büyüleyici karelerden oluşan slayt gösterimi ‘ nin ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Sadun Boro, Ali Şen ve İbrahim Yazıcı’nın geleneksel olarak “Kampana” çalmasıyla başlayan 21. Bodrum Kupası’nda gece Grup VIP Konseri’yle devam etti.

Denizciler 21 Ekim Çarşamba sabahı kupanın ilk etabı, Neo Yapı – Engel & Völkers etabı için sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklarını tamamlayıp demir aldı. Akyarlar Kargı Adası önünden verilen startın ardından rota Gündoğan’a çevrildi. Poyraz tam da yarışçıların istediği gibi güçlüydü. Bu ilk etabın galibi henüz bu yıl denize indirilen 37 metrelik “Daima” oldu. O’nu Bodrum Kupası’nın en büyük kazanımlarından biri olan, birçok genç denizcinin yetiştiği “Okul Gemisi-STS” izledi.

Gündoğan’a demirleyen yatların sakinleri, yarışçılar müzik ve danslarla yarışın ilk etabının yorgunluğunu atarken bir yandan da günün değerlendirmesini yapıyordu.

22 Ekim Perşembe. 3. Gün. 2. Etap, Begüm Yachting – Barka Yachts etabı. Gündoğan Koyu’nun sakin sularından açılıp Didim Rotası’na yönelen yatları yine güçlü bir rüzgar bekliyordu. Bol rüzgarla yelkenleri dolan yatların mücadelesi, deniz üzerinde karşımıza çıkan görüntüler muhteşemdi. Mücadele zorluydu. Ama ilk bitişi yine “Daima” ekibi yaptı. Üstelik mükemmel bir hıza ulaşarak…”Daima” 13 milin üzerine çıkıp Bodrum Kupası Rekoru’nu kırdı.

Didim D-Marin yarışçıları karşılamak ve ağırlamak için günler öncesinden hazırlanmıştı. Doğuş Marinaları Genel Koordinatörü Ali Bezirgan ve Didim D-Marin Genel Müdürü Murat Yaprak gelen her tekne ile tek tek ilgilendi. Konuk yarışçılar için neredeyse kuş sütünün eksik olduğu ikram büfeleri hazırlanmıştı. Bodrum Kupası’nın Geleneksel Kostüm Yarışması da Didim Etabının gecesini şenlendiriyordu. Denizciler yine bütün yaratıcılıklarını ortaya dökmüşlerdi. DJ Selim Yeğin’in seçtiği müzikler ve sunumu eşliğinde sahneye gelen yarışmacılar profesyonel bir gösterinin parçası olmuşlardı. Jürinin yaptığı zorlu değerlendirme sonrasında da “Kuğu” teknesinin “Ege Korsanları” en fantastik kostümlü ekip seçildi. Gecenin bir başka güzel sürprizi de Dolapdere Big Gang Konseri idi. Katılımcılar bu konserde günün bütün yorgunluğuna inat dans edip coştu.

23 Ekim Cuma günü yatlar Didim D-Marin’den çıkış yaparken ne yazık ki ilk iki etabın güçlü rüzgarından eser yoktu. Ege bu sabah dingin, güneşli yüzüyle selamlıyordu Bodrum Kupası’nı. Rotamız Bodrum Yarımadasının en güzel koylarından birine Gümüşlük’e çevrilmişti… Ama rüzgar bir türlü başını çıkarmıyordu gizlendiği yerden. İki gündür poyraz olup esen sanki o değildi… Sonunda 3. gün Didim- Gümüşlük, Arkın – Pruva Yachts etabı iptal edildi.

Bodrum Kupası’nın bitimine bir gün kala genel sonuçlar şöyleydi. Birinci Daima, ikinci Bodrum Okul Gemisi STS, üçüncü Kuğu…

Gümüşlük Koyu akşam bir kez daha Grup VIP ile coşuyor, iskelede ve koyda demirleyen teknelerdeki denizciler bütün şarkılara katılıyor, dans ediyordu.

24 Ekim Cuma. 21. Bodrum Kupası’nda son etap, Türsab etabı. Gümüşlük- Bodrum. Gümüşlük Koyu’nun sükunetinden çıkan tekneler açıkta rüzgarı bu kez yakalamış Bodruma doğru yelken açmışlardı. Sancakta Kos Adası, iskelede Bodrum Yarımadası ve bütün yatlar yelkenleriyle bir kez daha Ege’yi selamlıyordu. Ege de bütün denizcileri…

Sonuçta bu yılın Kupası Daima ve ekibinin oldu. STS Bodrum ikinci ve Jasmin 1 de üçüncü oldu. Ödüllerse her zamanki gibi son etabın akşamında Halikarnas Disco’da sahiplerine verilirken denizciler de kendilerini eğlencenin kollarına bırakıyordu. Artık pruvamız dostluktu.

——————————————

Ey Denizciler!

“ Vira Bismillah” demenin vaktidir. Vurup yüzümüzü, yelkenlimizi Ege’nin rüzgarına; Vira Bismillah!..

Yolumuz hem masmavi hem de bembeyaz köpüklü.
Çekin halatları…Şenlik vaktidir.

Siz 21 yıl önce yaktınız bu şenliğin ateşini. O ateşi yakanların bazılarının belki saçları ağardı. O ateşi yakanlar yaş aldılar ama yaşlanmadılar her daim genç kaldılar. O ateşi yakanların bebekleri yetişkin birer denizci oldu. O bebekler bu şenliklerle büyüdü. Dünün en genç katılımcıları bugünün yetişkin denizcileri gururumuz olup dereceler almaya başladı.

Ey Denizciler!

Öyle bir ateş yaktınız ki bu şenlikte “Bu iş yürümez” diyenlere inat bütün dünyayı hayran bıraktınız. “Şenlik Ateşi” “Sevgi Çemberi” ile buluştu. Dünyanın dört bir yanından deniz sevdalılarını Ege ile buluşturdunuz.

Anılarınıza bir bakın. Parmakla sayılırken çoğaldınız, büyüdünüz, geliştiniz, donandınız… Nereden nereye? 21 yıl boyunca bu şenliği Akdeniz’in en büyük deniz organizasyonlarından biri yaptınız.

Ey Denizciler!

21. kez Bodrum Kupası’nda…

Yakın Şenlik Ateşini…

Kurun Sevgi Çemberini…

Keyfine bırakın kendinizi mavi seyrin…

Vakittir.

Vira Bismillah!

Misket DİKMEN

——————————————

15.10.2009

Yelkenciler 21. yılında yine Akdeniz’in en büyük deniz organizasyonlarından birinde Bodrum Uluslararası Ahşap Yat Yarışı’nda buluşuyor.  “21. Bodrum Kupası” dünyanın dört bir yanından denizcileri Bodrum koylarında; Bodrum- Gündoğan- Didim- Gümüşlük- Bodrum Rotası’nda  bir araya getiriyor.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hafta içinde gerçekleştirilecek olan yarışlar 20 Ekim Salı günü İskele Meydanı’ndaki Şenlikler ile başlayacak ve Milta Bodrum Marina’da verilecek Brifing, Kokteyl, Slayt Gösterisi ve Grup VIP konseri ile ilk gününü karada tamamlayacak.

21 Ekim Çarşamba  Neo Yapı-Engel & Völkers Bodrum- Gündoğan Etabı’nda  Akyarlar Kargı Adası  önünde verilen start ile yelkenler ilk kez rüzgarla buluşacak. Denizciler bu ilk etap sonrası akşam kokteyl, beach party ve Sinan Erkoç konseri ile  günün tatlı yorgunluğunu atacak.

22 Ekim Perşembe günü Begüm Yachting- Barka Yachts Etabı Gündoğan- Didim D-Marin arasında gerçekleştirilirken akşamı kıyafet Yarışması ve Dolapdere Big Gang konseri ile şenlenecek.

23 Ekim Cuma günü Arkın Pruva Yachts Etabı Didim- Gümüşlük
arası yarışılacak. Yarışçıları akşam kokteylde Gusta Restaurant  ağırlayacak, sonrasında Grup VIP sahneye çıkacak.

Bodrum’a dönüş 24 Ekim Cumartesi günü. 21. Bodrum Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat  Yarışı, TÜRSAB Etabı ile Gümüşlük-Bodrum arasında yapılarak sonlanacak. Aynı günün akşamı ise Halikarnas The Club  kokteyl ve ödül töreni ile coşacak. Bodrum, Geleneksel  Ahşap Tekneler’in ve  Misafir Tekneler’in kıyasıya ama dostlukla sürdürdükleri mücadelenin galiplerini bu törende alkışlayacak.

“21. Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı” denize sevdalıları dostlukla bir kez daha  bu masmavi şenliği yaşamaya davet ediyor.

——————————————

12.10.2009

21. Bodrum Kupası her yıl olduğu gibi bu yıl da sürprizlerle dolu. Gündüzleri heyecanlı yarışlara sahne olacak organizasyonun geceleri de konserlerle renklenecek.

20 Ekim akşamı Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi’nde verilecek brifingin ardından, yarışmacılar ve misafirler kokteyl ve açılış törenine katılacaklar. Fotoğraf sanatçısı Gülümser İşçelebi’nin oğlu, doğduğu yıldan bu yana Bodrum Kupası’nı hiç kaçırmamış olan Bulut Bozdağ’ın, “10 aylık’tan 10 yaşına Bulut Bozdağ’ın objektifinden” isimli Bodrum Kupası fotoğraflarından oluşan sergisi gezilebilecek. Kokteyl sonrasında fotoğraf sanatçıları Ali Öz ve Gülümser İşçelebi’nin slayt showları izlenecek.

Yarışların başlamasını sembolize eden kampana çalındıktan sonar, İzmir Opera ve Balesi’nden sanatçıların oluşturduğu grup sahne alacak.

21 Ekim Çarşamba tarihinde katılımcılar Neo Yapı – Engel & Völkers etabında Bodrum’dan Gündoğan’a yarışacaklar. Etap sonrası sahilde düzenlenecek kokteylin ardından katılımcılar canlı müzik eşliğinde yorgunluk atacaklar.

22 Ekim Perşembe yarışın ikinci günü Begüm Yachting – Barka Yachts etabı Gündoğan’dan başlayıp Didim D-Marin’de son bulacak. Gece en şık ve en fantastik kıyafetlerin görücüye çıkacağı kostüm yarışmasının ardından Didin D-Marin sponsorluğunda Dolapdere Big Gang konseri ile devam edecek.

23 Ekim Cuma Arkın Pruva Yachts etabında Didim D-Marin – Gümüşlük rotası geçilecek. Gusta Restaurant’ta düzenlenecek kokteylin ardından gece yine müzikle sürecek.

24 Ekim Cumartesi 4. Etap olan Türsab etabı ile yarışın galibi belirlenecek. Kazananlar ödüllerini Halikarnas Disco’da düzenlenecek törenle alacaklar.

BASIN BÜLTENİ
03.10.2009

Türkiye’nin en büyük deniz organizasyonlarından Bodrum Kupası Uluslar arası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı 21. kez 20-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

Mavi yolculuk sezonunun bitiş kutlamaları ve bir deniz festivali olarak nitelendirilen organizasyonda geleneksel yollarla inşa edilmiş ahşap charter tekneleri Bodrum Kupası’nı kazanmak için kıyasıya yarışırken ahşap olmayan yatlar da misafir kategorisinde bu heyecana ortak olabiliyor.

Era Bodrum Yelken Kulübü Bodrum Kupası’nı 1989 yılından bu yana aralıksız düzenliyor. Yaklaşık 30’u yabancı bayraklı, ortalama 100 yatın katıldığı yarışlarda gündüz rekabet eden katılımcılar, geceleri düzenlenen kokteyl, konser ve aktivitelerde yorgunluk atıyorlar. Bodrum’da başlayan yarış, Gündoğan, Didim, Gümüşlük etaplarının ardından yine Bodrum’da son bulacak. Açılış seremonisi Milta Bodrum Marina içindeki Osmanlı tersanesi’nde,gerçekleşecek.

22 Ekim günü yarışın 2. Etabı Begüm Yachting – Barka Yachts adına düzenleniyor. Gündoğan’da başlayıp Didim D-Marin’de bitecek etap sonunda Didim D-Marin muhteşem bir gece organizasyonu ile katılımcıları ağırlayacak.

23 Ekim yarışın 3. günü katılımcılar Arkın Pruva etabı’nda Didim D-Marin’den Gümüşlük’e kadar yarışın en uzun etabında müdacele verecekler.

24 Ekim 4. Etap Türsab Türkiye Seyahat Acentaları Birliği etabı olarak belirlendi. Gümüşlük’ten Bodrum’a son etap geçildikten sonra ödül töreni Halikarnas Disco’da düzenlenecek.

20.10.2009

BODRUM KUPASI ULUSLARARASI YELKENLİ AHŞAP YAT YARIŞI’NDA 21. KEZ START VERILDI

Bu yıl 20-24 Ekim tarihleri arasında Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından 21. kez düzenlenen Bodrum Kupası, Milta Bodrum Marina Osmanlı tersanesi’nde düzenlenen bir törenle başladı. Katılımcılara verilen brifing’in ardından ekipler ve misafirler kokteylde buluştu. Fotoğraf sanatçıları Gülümser İşçelebi ve Ali Öz’ün geçmiş Bodrum Kupası çekimlerinden oluşan sunumları beğeni topladı. Açılış konuşması için söz alan Era Yelken Kulübü yönetim kurulu başkanı Erman Aras, en zor zamanlarda bile yarışa katılmaktan vazgeçmeyen yelken sevdalılarına ve organizasyona destek olan tüm kurum ile kuruluşlara teşekkür etti.

Bodrum Kupası Organizasyon Komitesi üyesi Arkun Demircan gelecek yıllarda ahşap yatların mücadele ettiği bu yarışı geliştirmek adına, iki yeni kupa düzenleneceğini duyurdu. Bodrum Kupası’nda Geleneksel Ahşap Yatlar sınıfında ilk iki dereceyi alan yatlar Karia Kupası, son yıllarda üretimindeki artışla dikkat çeken Tırhandil sınıfında ilk iki dereceyi alan yatlar da Artemisia Kupası için tekrar yarışacaklar.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon katılımcılara seslenerek başarılar ve uygun rüzgarlar diledi. Yarışa katılmak için Bodrum’da bulunan Ali Şen, ünlü Türk denizcisi Sadun Boro ve Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, yarışların başlamasını temsil eden kampanayı Mehmet Kocadon ile birlikte çalarak startı verdiler.

Bodrum Kupası’nın açılış gecesinde Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü tarafından düzenlenen Race Week’in etap ödül töreni de gerçekleşti. Gece, İzmir Opera ve Balesi sanatçılarından oluşan Grup VIP ile devam ederken, katılımcılar şarkılara koro halinde eşlik ettiler. 21 Ekim sabahı yarışın ilk ayağı olan Neo Yapı – Engel & völkers etabında yatlar Bodrum’dan Gündoğan’a kadar yarışacaklar.Yarışlara 13 yabancı bayraklı 66 yarışçı, organizasyon tekneleri ve eskortlarla birlikte 100’e yakın yat katılıyor.

Yüksek çözünürlük için fotoğrafların üzerine tıklayınız:

Sadun Boro, Ali Şen, İbrahim Yazıcı,
Mehmet Kocadon, Erman Aras
Grup VIP
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve
10 aylıktan 10 yaşına Bodrum Kupası fotoğrafları
sergisi açan küçük fotoğrafçı Bulut Bozdağ

21. BODRUM KUPASI
NEO YAPI – ENGEL VÖLKERS ETABI

BODRUM – GÜNDOĞAN
Akyarlar Kargı Adası önü start
Kokteyl
Beach Party – Konser

11:00
18:00 – 20:00
21:30

21.10.2009

BODRUM BELEDİYE BAŞKANI BODRUM KUPASI’NDA DÜMENE GEÇTİ

21. Bodrum Kupası’nın ilk günü Neo Yapı – Engel Völkers etabında hava koşulları, 12’si yabancı bayraklı toplam 66 yarışçı tekneyi zorladı. Öndecen 4 ila 6 knot şiddetinde tahmin edilen rüzgar gün içinde sürpriz şekilde 15 knot’a kadar çıkarak heyecanlı bir yarışa ve hızlı bir finiş alınmasına yardımcı oldu. Bodrum’dan Gündoğan’a kadar kıyasıya mücadele eden yelkencilere, hakemler, sağlık ekipleri ve teknik destek ekipleri eşlik etti. Şiddetli rüzgarda 39 tekne finiş alabildi.

Bodrum Kupası organizasyon komitesi ve Era Bodrum Yelken Kulübü yönetim kurulu başkanı Erman Aras, yarışları düzenlemeye 1989 yılında yelken kullanımını arttırmak ve Türk yatçılığının tanıtımına destek olmak amacıyla başladıklarını, bugün gelinen noktadan ve yat sahiplerinin her yıl artan ilgisinden memnun olduklarını belirtti.

Ahşap yatlar bu kadar kalabalık bir organizasyonda yılda bir kez buluşurken, her yıl gelişen donanım ve seyir teknolojileri de görücüye çıkarak yeni inşa edilecek teknelere ışık tutuyor.

Telsizden yarışların startını veren DP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Süngerci teknelerinden dünyanın dört bir yanına ihraç etmeye başladığımız Bodrum guletleri ve lüks motor yatlar, bu sektörde nereye geldiğimizi gösteriyor. Tarihi, kültürü ve yatları ile dünya markası haline gelen Bodrum Kupası yarışlarını, önümüzdeki yıldan itibaren Karya ve Artemisia kupaları adı altında Akdeniz’in en büyük organizasyonunu yaparak bir ilke daha imza atacağız” dedi. Daha sonra Bodrum Belediyesi ekibi olarak yarışa katıldıkları Kaya Güneri III teknesinin dümenine geçen Kocadon ve mürettebatı, Pembe Bayrak kategorisinde birinci gelerek ilk etabı tamamladılar.

Yarış sonrası Gündoğan Boncuk beach’te katılımcılar beach party ve konser geç saatlere kadar eğlendiler.İkinci gün Begüm Yachting – Barka Yachts etabında Gündoğan’dan hareket edecek yatlar, Didim D-Marin’e kadar deniz üzerinde kıyasıya mücadele edecekler.

4 etaptan oluşan yarışta 1. gün birincileri
Bodrum Kupası Geleneksel Ahşap Yatlar Genel Klasmanı’nda ve tüm yatlar Genel Klasmanında: Daima
Standart Yelken Sınıfında ilk üç: 1. Sıla, 2. Bodrum Denizciler Derneği ekibinin yarıştığı Elele II teknesi, 3. Aliko I

Gri Grup: Pembe Grup: Kırmızı Grup:
1. DAIMA 1. KAYA GÜNERİ III 1. KUĞU I
2. STS BODRUM 2. ALIKO I 2. JASMIN I
3. LE PIETRE 3. MISS B 3. ARTEMISIA
Mavi Grup: Siyah Grup: Sarı Grup:
1. SILA 1. ELELE II 1. MONTENEGRO
2. B. MURAT 2. SMALL WORLD 2. NAKURU
3. MUSANDIRA II 3. PAPI’S TOY 3. RUHUM
Yeşil Grup: Kahverengi Grup: Kahverengi A:
1. KNIDOS 1. DOLFINN 1. PORTOBELLO
2. VALS 2. DAFNE
3. GÜLBEYAZ 3. EXTASEA
Misafir A: Misafir B:
1. SPLINTER 1. SCORPIO STAR
2. SWANSONG 2. OFELIA
3. DON QUESTO II 3. BROWN SUGAR

Yüksek çözünürlük için fotoğrafların üzerine tıklayınız:

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yarışta dümen tutarken
STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi 109 yaşında Danimarka yapımı katılımcı Rhea teknesi
Yeşil grup birincisi Knidos teknesi Small World teknesi

NEO YAPI

İnşaattan mimariye, statik dizayndan pazarlamaya kadar çok birimli bir yapıya sahip olan “ Neo Yapı ” Haziran 2000’ de faaliyete geçmiştir. Ardında 45 yıllık bir bilgi birikimi ve deneyim, pek çok firma bulunmaktadır.

AKTON İNŞAAT, daha çok otoyollar,fabrika binaları,kamu teşebbüsleri,altyapı çalışmaları gibi devlet projeleriyle yapı sektöründe yer almaktadır.Ayrıca şirketin kaldırım taşları ve prekast yapı elemanları üreten bir fabrikası bulunmaktadır.

AKAN MİMARLIK değişik alanlarda hizmet veren kapsamlı bir mimarlık firmasıdır.Şehir ve bölge planlamadan mimari tasarıma ve hatta çevre düzenleme ve peyzaj planlamasına,tarihi binaların restorasyon ve renovasyonundan müstakil ev projelerine,Dünya Bankası tarafından desteklenen yerel yönetim projelerinden yine Dünya Bankası destekli tarihi ve arkeolojik alan planlamalarına kadar çeşitli projelerde yer almaktadır.

EXPERT MÜHENDİSLİK, bir statik dizayn ve ileri inşaat teknolojileri projelendirme ve uygulama şirketidir.1999 yılındaki büyük depremden sonra TÜPRAŞ’ a ait 3 rafinerinin statik güçlendirme çalışmaları da dahil birçok projenin statik dizaynını yapmaktadır.Ayrıca San Fransisco, California’ da yer alan Exponent Engiineering firması ile zaman zaman ortaklaşa projelerde de çalışmaktadır.

Ve son olarak, MARSHALL – AXO NOBEL GROUP, iç ve dış cephe boyalarından,sanayi tipi ve profesyonel boyalara kadar uzanan geniş bir yelpazede değişik boya seçenekleri üreten sektörünün en büyük firmalarından biridir.

Tel: (0 212) 322 06 00 (4 Hat) Fax: (0 212) 322 06 04
http://www.neoyapi.com/

ENGEL & VÖLKERS

Bodrum Yarımadası, çekici, az nemli iklimi olan, modern gece hayatı ve kültürel faaliyetleriyle Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde ulaşımı kolay bir tatil beldesi olma özelliğine sahip. 60’lı yılların başından beri hem Türk hem de yabancı olsun, varlıklı turistlerin tercih ettiği başlıca tatil yörelerinden biri. Yurt dışından gelen ziyaretçiler için en kolay ulaşım biçimi, Bodrum’a, hem birçok Avrupa ülkesinden hem de Istanbul’dan düzenlenen günlük seferlerle, Milas-Bodrum Uluslararası havaalanı yoluyla gerçekleştiriliyor.

Engel & Völkers satış, kiralama ve itibar gören emlak yönetiminde uzmandır. Dünya’da küresel anlamda, geniş kapsamlı internet ağıyla çalışan “global network” bağlantımızda 200’ün üzerinde ofisimizle, 23 ülkede ve 4 kıtada, size sadece Bodrum’daki kaliteli emlak satışını değil aynı zamanda dünya genelinde yer alan büyük çapta güzel gayrimenkullere ulaşma imkanı sağlıyoruz. Bilgisayarlı iletişim ve ulaşım ağımız, satmak istediğiniz emlağı Dünya’nın dört bir yanındaki potansiyel alıcıların da beğenisine sunuyor.

Engel & Völkers Bodrum ofisimiz Bodrum yarımadasının ortasındaki Ortakent beldesinde yer almaktadır. Eğer Bodrum’da emlakla ilgili görüşmeyi dilediğiniz bir konu olursa size Bodrum’u ziyaret etmeden önce hemen bizi aramanızı öneririz.

21. BODRUM KUPASI
BEGÜM YACHTING – BARKA YACHTS ETABI

GÜNDOĞAN – DİDİM D-MARIN
Start: Gündoğan
Finiş: Didim D-Marin

Defile ve Kıyafet Yarışması
Konser

10:00

20:00
21:30

22.10.2009

Bodrum Kupası’nda ikinci gün 15 millik Begüm Yachting-Barka Yachts etabında 90 yattan oluşan filo Gündoğan’dan Didim D-Marin’e kadar zaman zaman 12 knot’u bulan rüzgarda yarıştı. Yarışların organizasyon komitesi üyeleri; esas işlevi mavi yolculuk olan ahşap yatların yelken açıp yarışmalarının büyük bir tecrübe fırsatı olduğunu, tekne sahiplerinin turizm sektöründen tanışıyor olmalarının da mükemmel bir dostluk ortamı yarattığını vurguladılar.

Bodrum Kupası Geleneksel Ahşap Yatlar Genel Klasmanı’nda ve tüm yatlar klasmanında “DAIMA” ekibi birinciliği korudu.
Geleneksel Ahşap Yatlar Genel Klasmanı’nda ikinci STS Bodrum gelirken, Kuğu I ekibi üçüncü geldi.

Standart Yelken Sınıfında ilk üç yat şöyle: 1. Sıla, 2. Elele II, 3. Ruhum

Bu etapta birinci gelen yatlar Begüm Yachting – Barka Yachts’tan özel ödüller kazandılar.
1- Geleneksel Ahşap Yatlar Kategorisi 1. si’ne tekne altı Unipro Zehirli Boya Malzemesi
2- Tüm Yatlar Kategorisi 1. si’ne Micron Zehirli Boya Malzemesi

Yarış sonrasında tüm yatlar Didim D-Marin tarafından misafir edildi. Yelken ekipleri artık geleneksel hale gelen En Şık ve En Fantastik Kıyafet Yarışması’nda podyuma çıkıp yaratıcılıklarını sergilediler. En fantastik kıyafet dalında “Egenin Korsanları” temasıyla yarışan KUĞU ekibi birincilik, “Musa’nın Çocukları” temasıyla yarışan “AHENK” ekibi jüri özel ödülünü alırken, En Şık kıyafet dalında “BÜYÜK YUNUS” birincilik, “DON QUESTO II” de jüri özel ödülünü aldılar. Ardından katılımcılar Dolapdere Big Gang Konseri’nde doyasıya eğlenip dans ettiler.

Üçüncü etap, Arkın-Pruva Yachts etabı Didim’den başlayıp Gümüşlük’te sona erecek.

Yarışta 2. gün birincileri

Gri Grup: Pembe Grup: Kırmızı Grup:
1. Daima 1. Kaya Güneri III 1. Kuğu I
2. STS Bodrum 2. Aliko I 2. Jasmin I
3. Le Pietre 3. Miss B 3. Artemisia
Mavi Grup: Siyah Grup: Sarı Grup:
1. Sıla 1. Small World 1. Montenegro
2. B. Murat 2. Elele II 2. Nakuru
3. Musandıra II 3. Papi’s Toy 3. Ruhum
Yeşil Grup: Kahverengi Grup A: Kahverengi Grup B:
1. Vals 1. Dolfinn 1. Portobello
2. Knidos 2. Dafne
3. Gülbeyaz 3. Extasea
Misafir A: Misafir B: Standart Yelken Sınıfı
1. Swansong 1. Ofelia 1. Sıla
2. Splinter 2. Scorpio Star 2. Elele II
(Bodrum Denizciler Derneği ekibi)
3. Don Questo II 3. Brown Sugar 3. Ruhum

Yüksek çözünürlük için fotoğrafların üzerine tıklayınız:

İki gündür birinciliği elinde tutan “DAİMA” ve ekibi Bu yıl inşa edilen son model yatlardan “PORTOBELLO”
Nostalgia ve ekibi B. Murat teknesi
“Ege’nin Korsanları” Kuğu I ekibi “Musa’nın Çocukları” Elele II ekibi

BEGÜM YACHTING- BARKA YACHTS

Barka Tersanesi Bodrum İçmeler Mevkii’nde 5,5 dönüm arasa üzerine kurulmuştur. Ayrıca 2009 yılında açılmış olan Didim D-Marin içerisinde de WorkShop’u bulunmaktadır.

Tersane, International Paint firmasının Application Center’ı, Doyle Sails’ın Sail Care Ofisi ve Yanmar Motorlarının Yetkili Servisidir.

Her biri kendi alanında profesyonel ve uzman olan teknik ekip ve mühendisleri ile Anti Fouling, Boya, Yelken Tamiri ve  her türlü bakım onarım işlerinizi en iyi biçimde gerçekleştirir.

Şirketin bünyesindeki Begüm Yachting Acentesi ise her türlü Transit Log işlemlerinizi ve ayrıca Gümrüksüz Yakıt Taleplerinizi ve bununla ilgili olaraktan gerekli evrak işlemlerinizi yerine getirir.

21. BODRUM KUPASI
ARKIN – PRUVA YACHTS ETABI

DİDİM – GÜMÜŞLÜK
Kokteyl
Konser

18:00 – 20:00
21:30

BODRUM KUPASI’NDA ARKIN-PRUVA YACHTS ETABI RÜZGARSIZLIK SEBEBİ İLE İPTAL EDİLDİ

Sabah saatlerinde kısa rota ilan edilince Didim D-Marin’den Yalıkavak önlerine gelen yarışmacı ekipler, saat 13:00’e kadar rüzgar beklediler.
Renkli light genova yelkenlerini hafif rüzgar için hazır eden tekne sahipleri, hakem komitesi Arkın-Pruva Yachts etabını iptal ettiğini telsizden ilan edince yazdan kalma bir gün geçirdiler. Denize girdiler, Gümüşlük’e kadar kendi aralarında eğlencesine yarıştılar.

Yarışın son etabı, TURSAB etabı, Gümüşlük’te başlayarak Bodrum’da son bulacak. “DAİMA” teknesi şu anda Bodrum Kupası’nı kazanmaya en yakın ekip.

Yüksek çözünürlük için fotoğrafların üzerine tıklayınız:

Dünkü yarıştan bir kare Dünkü yarıştan bir kare
Dünkü yarıştan bir kare Portobello teknesi
STS Bodrum ekibi Bodrum havası oynarken Katılımcılardan Le Pietre teknesi

ARKIN PRUVA YACHTS

Ege bölgesinde geleneksel tekne imalatı denince ilk akla gelen yer olan Bodrum’un gerek tekne inşası gerekse kiralama (charter) konularında en eski ve en prestijli firmalarından birisi olan Pruva Yatçılık; değişen ve gelişen müşteri profili, daha iyi altyapı olanakları ve yurtdışından gelen taleplerin yoğunluğu neticesinde Antalya Serbest Bölgesi’nde Pruva Yachts ismini verdiği firmasını Haziran 2007 tarihinde faaliyete geçirdi. İspanyol iş ortaklarının da desteğini alarak çok kısa bir zamanda inşaatı tamamlanan tersane 2500 m² imalat alanına, 3000 m² ofis, depo ve atölye alanına sahiptir. Yatırımlarını günlük ihtiyaçlara göre değil, geleceği düşünerek yapmayı ilke edinmiş olan Pruva Yachts; personelini, tüm makine parkını ve altyapısını bu prensiple şekillendirmiştir.
Firma Antalya Serbest Bölge’de faaliyete geçer geçmez 36 metre ahşap lamine yelkenli bir teknenin imalatına başlamıştır. Kişiye özel olan ve sahibine 2009 yaz başında teslim edilen bu tekne Pruva çatısı altında imal edilen ilk tekne olması sebebiyle bir prestij teknesi olarak görülmüş ve tüm mühendis ve ustabaşı kadrosu tecrübelerini bu ilk göz ağrısı tekneye aktarmıştır. Sahibi tarafından tüm dünya denizlerinde kullanılan bu yelkenli Pruva Yachts’ın de haklı bir gururudur.
2009 Ağustos ayından itibaren Arkın Yachts ile gücünü birleştirerek Arkın Pruva Yachts adını alan firma belirlediği hedeflere hızla ilerlemektedir.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yatırımlarını geleceğe göre yapan Arkın Pruva Yachting şu anda sadece ahşap ve kompozit değil, çelik ve alüminyum tekneleri de imal edecek mühendis kadrosuna ve altyapı olanaklarına sahiptir ve bu tür projeler için de çalışmalarını yürütmektedir. Antalya Serbest Bölgesi’nin halen yeni firmaları arasında sayılan Arkın Pruva Yachting, gerek imza attığı projeleri, gerekse kadrosu, imkanları ve yatırımları ile çok kısa bir zamanda bölgenin sayılı firmaları arasında yerini almıştır.

21. BODRUM KUPASI
TURSAB ETABI

24/10/2009
TURSAB ETABI
GÜMÜŞLÜK – BODRUM

Kokteyl Halikarnas The Club
Konser
Ödül Töreni

19:00
20:00
21:00

24.10.2009

BODRUM KUPASI’NDA MUHTEŞEM FİNAL

21. Bodrum Kupası’nın son gününde heyecan ve çekişme doruğa ulaştı. Yarışın son ayağı olan Türsab etabında 2. gelen ama diğer iki gün tüm birincilikleri toplamış olan “Arkın Pruva Yatçılık”a ait “DAİMA” yatı, 21. Bodrum Kupası’nı almaya hak kazandı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, finiş alındıktan sonra ekibi ziyaret ederek kutladı. Tüm ödül kazananların listesi için tıklayın

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), 28 Eylül 1972 tarihinde yürürlüğe giren 1618 sayılı “Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu” uyarınca kurulmuş olan bir meslek birliğidir. TÜRSAB’ın temel amacı, seyahat acentalığı mesleğinin ve faaliyet alanının temelini oluşturan turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunmaktır.

1618 sayılı kanunun belirlediği yetkiler çerçevesinde meslek disiplininin sağlanması, mesleğin gelişimine ilişkin faaliyetler, seyahat acentalarının karşılaştıkları sorunların çözümü yönünde yapılan çalışmalar, TÜRSAB’ın hizmet alanıiçinde yer alan önemliişlevler arasındadır.

Turizm sektörümüzde yaşanan gelişmeler ve karşılaşılan sorunlara ilişkin tüm konuları ilgili mercilerin dikkatine sunmak, bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek de TÜRSAB’ın temel amaçları arasında yeralmaktadır.

Bu amaçlarını gerçekleştirebilmek için, kamu ve özel sektör turizm kurumlarıyla ortaklaşa çalışmalar yapan TÜRSAB, turizm politikalarının geliştirilmesinde de önemli görevler üstlenir. TÜRSAB, çevresel, tarihi ve insani değerlerin korunması ve geliştirilmesi gibi turizmi yakından ilgilendiren konularda, bir sivil birlik olarak yol gösterici ve baskı grubu olma özelliği de taşımaktadır.

TÜRSAB’ın çalışmaları arasında uluslararası ilişkiler ve görev kapsamı içinde yürütülen tanıtım faaliyetleri önemli bir yer almaktadır. TÜRSAB, Dünya Turizm Örgütü (WTO), Uluslararası Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyonu (UFTAA), Avrupa Birliği içindeki Seyahat Acentaları ve Tur Operatörleri Birlikleri Grubu (ECTAA), Uluslararası Tur Operatörleri Birliği (IFTO) gibi uluslararası önemli kuruluşların üyesidir.

TÜRSAB, diğer ülkelerin muadil organizasyonları, tur operatörleri, seyahat acentaları birlik, federasyon gibi örgütleri ile ikili ve çok taraflı ilişkilerin geliştirilmesi yönünde de faaliyetler yürütmektedir.

TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ
 Dikilitaş Aşık Kerem Sokak No: 42
 Beşiktaş 34349 İstanbul
 Tel:(0212) 259 84 04     Fax:(0212) 259 06 56 / 236 39 78

21. BODRUM KUPASI ORGANİZASYONU’NA KATKIDA BULUNAN ACENTALAR

ADMIRAL TURIZM AEGEAN TURIZM AKUSTIK TURIZM
ATTACHE TURIZM BİNGO TURIZM BİTEZ TURİZM
BODEX TRAVEL & YACHTING BODRUM TOURALPIN TURIZM BOSAY TURİZM
BOTUR CANYON TURIZM DIANA TURIZM
DIFFERENCE TURIZM DIRECTOR TURIZM DIYADEM TURIZM
EGE YAT HIZ. TUR. ELELE TURIZM FACE TO FACE TURIZM
FLAMA TURIZM FORGET ME NOT TURIZM GÖKBEL TURIZM
HARMONY TURIZM HEAVEN TURIZM INDIANA TURIZM
IZMIR TURIZM LEMAR TURIZM MARGARET TURİZM
MAVİ EGE TURIZM MEDBLUE TURIZM MORNING TURIZM
MURTİS TURİZM NEYZEN TURIZM NOYA TURIZM
OCCASION TURIZM PENINSULA TURIZM RAYOLA HAMAM TURIZM
SAMİ TURIZM SEAGULL TURIZM SOFIA TURIZM
S.J. TRAVEL TURIZM TABTUR TURIZM TANTUR TURIZM
TEZ TOUR TURIZM TURGUTREIS TURIZM TURKUAZ TURIZM
TÜ-TUR TURİZM VILLA VE YAT TURIZM VSO TURIZM
YALI TURIZM YOUNG TURIZM WELCOME TURIZM
WHISKY TURIZM WONDERLAND TURIZM ZEYTA TURIZM
QUEEN TURIZM XL ONELLİ TURIZM

TÜRSABI DESTEKLEYEN FİRMALAR

AQUAPARK DEDEMAN
DOLPHINE
ÖZKOÇ TAŞIMACILIK
SANLIOĞLU TAŞIMACILIK
VALTUR BODRUM PARK HOTEL

TÜRSAB’I DESTEKLEYEN KURUMLAR

BODRUM ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ESNAF ODASI

BODRUM KUPASI’NDA MUHTEŞEM FİNAL

21. Bodrum Kupası’nın son gününde heyecan ve çekişme doruğa ulaştı. Yarışın son ayağı olan Türsab etabında 2. gelen ama diğer iki gün tüm birincilikleri toplamış olan “Arkın Pruva Yatçılık”a ait “DAİMA” yatı, 21. Bodrum Kupası’nı almaya hak kazandı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, finiş alındıktan sonra ekibi ziyaret ederek kutladı. Tüm ödül kazananların listesi için tıklayın

Ödül töreni Halikarnas Disco’da düzenlendi, Rok Band grubunun sahne aldığı törende, Bodrum Dans Kulübü sirtaki ekibi muhteşem bir gösteri yaptı. Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Türsab Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel ve sponsorlar, kazananlara ödüllerini sundular. “DAİMA” ekibi en son sahneye çıkarak, geçen yılın şampiyonu “DRAGONFLY”ın kaptanı Gürsel Özaydın’dan Regatta bayrağını aldı. Misafirler ve katılımcılar Halikarnas’ta eğlenerek geceye devam ettiler.

Yüksek çözünürlük için resimlerin üzerine tıklayınız

Halikarnas Rok Band ile coştu Bodrum Dans Kulübü sirtaki ekibi
Standart Yelken birincisi Sıla ekibi Era Bodrum Yelken Kulübünün başarılı sporcuları
Daima ekibi Gümüşlük belediye başkanı Mehmet Tire, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Daima” yatı sahibi Erbil Arkın ve Bodrum Kupası komodoru Atila Türkmen
Daima ekibi