2013 Basın Bültenleri

25. BODRUM CUP BAŞLIYOR

Gümüş yılında heyecan dorukta.

Yarışmacılar Önce karada kortej yürüyüşü yapacaklar sonra denizde şölen.

Türkiye’nin en özgün ve ilgi çekici turizm türlerinden Mavi Yolculuğun ev sahipleri, “gulet” diye anılan ahşap yatlar arasında 1989’dan bu yana yapılmakta olan Era Bodrum Yelken Kulübü Organizasyonu The Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı, bu yıl 21-26 Ekim tarihleri arasında  Palmarina Bodrum,  Lukoil-Mag Petrolcülük ve Denizbank  sponsorluğunda  Bodrum  ve yarımada Belediyeleri, Bodrum Deniz ve Ticaret Odaları, Denizciler Derneği ve sektör kurum ve kuruluşlarının destekleri ile 25. kez demir alacak.

 

The Bodrum Cup’ın dünyadaki benzeri  organizasyonlardan farkı, “mürettebat dışında, teknede yolcular ile de birlikte yapılan” bir kaç yarıştan biri ve en büyüğü olması. Bu yanıyla The Bodrum Cup bir spor olayı olmaktan çok, turistik bir faaliyetin içine sporu da katan bir gezi, eğlenti ve şenlik karakteri taşımakta.

Geçtiğimiz çeyrek asırda, The Bodrum Cup’a çeşitli ülkelerden 25-30 bin kişi katıldı. Tekrar eden katılımcıları da hesaba katarak, yaklaşık 15 bin kişi The Bodrum Cup sayesinde hem deniz turizmi ve Türkiye’ye özgü ahşap yatlar hem de Mavi Yolculuk ile tanışma fırsatı buldu.

The Bodrum Cup 25 yılda güneyde Ekincik’ten kuzeyde Didim’e kadar Mavi Yolculuğun temel rotalarında yapılageldi. Katılımcı yarışmacılar ve tekneler ile misafirler açısından ilk günden bu yana uluslararası bir organizasyon olarak gelişen The Bodrum Cup, son bir kaç yıldır rotasını da uluslararası sulara çevirdi. Komşu Yunan adaları da yarış kapsamına alındı. The Bodrum Cup Gümüş Jübile yılında da, Kos (İstanköy) ve Leros adalarına dümen tuttuktan sonra Türkiye’ye dönecek.  25. Yıl anısına tüm yatçıları buluşturmak adına bu yıl ilk kez misafir yatlarda B.A.Y.K (Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü) sponsorluğunda IRC sınıfı da yarışlara dahil edildi.

Bodrum Cup başlangıçtan günümüze Türkiye’de başlı başına bir turizm olayı, hatta çeyrek asırlık geçmişi göz önüne alınınca bir “turizm olgusu”na dönüştü.

25. BODRUM CUP  KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ:

The Bodrum Cup’ın  25. Yılı 21 ekim günü Bodrum’da yapılacak gösteri, şenlikler, ilk kez yapılacak kortej yürüyüşü ve  geleneksel kampana çalınma merasimi ardından başlıyacak.

Yürüyüşe sektöre destek vermek isteyen tüm kurum, kuruluşlar, yelken ve sektör  kulüplerinin katılımı ileriki yıllarda görkemli bir festivalin kilometre taşlarını oluşturacaktır.

Müzik ve animasyon gurupları ile birlikte her yat ekibinin kıyafetleri varsa flamaları ve sembolleri ile renkli bir kortej yürüyüşü planlanmıştır.

Milta Marina  önünden başlayacak kortej  İskele meydanında kokteyl alanında son bulacaktır.  Tekneler diledikleri ölçü ve şekilde özgün isim pankartları yürüyüşün ardından jüri tarafından değerlendirilip en güzel ve özgün bulunanlar ödüllendirilecektir. Dileyen tekneler kendilerini temsil eden oyuncak, totem, heykel vb. formunda bir sembol ile de yürüyüşe katılabilirler. Bu sembollerde jüri tarafından değerlendirilip ödüllendirilecektir.

START ŞÖLENİ:

22 Ekim sabahı, start öncesi kortej seyrini bu sefer yarışçı tekneler yapacak. Deniz üzerinde görsel bir şölene ve büyük bir hatıra fotoğrafına imza atacak.  Bodrum’da bulunan yelkenli veya motorlu tüm tekneler start alanında yarışmacıları uğurlamak için davetli.  Burada çekilecek fotoğraflar Türkiye’nin dünya yatçılığındaki önderliğinin belgesi olacaktır. Tüm yatçılar bu fotoğrafta yer almaya davetlidir.

5 ETAP 5 AYRI HEYECAN:

The Bodrum Cup filosunun ilk etabı Gümüşlük olup, ertesi gün Kos’a geçecek olan yarışmacılar, üçüncü ayakta  da Leros’a gidecek. Daha sonra Yalıkavak’a kadar yarışacak tekneler, 5. ve son gün de Yalıkavak Palmarina önlerinde yarışacaklar.

Bu yıl, yatçılar için özel bir yıl ve özel ödüller için yarışacaklar. Bu seneyi özel kılan sadece 25. Yılı olması değil,  Bir çok ilklerin yaşanacak olması ayrıca  Halikarnas Balıkçısı’nın 40. Ölüm yılı, ve “Piri Reis Dünya Haritası” ‘nın 500. Yıl Dönümünün de kutlanacak  olması… Bunun yanı sıra The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi ‘ne başvuran Yunan dost ve komşularımızın daveti üzerine Yunanistan’ın da The Bodrum Cup rotasına dahil edilmesi, komşumuz ile uluslararası ilişkilerimizin gerek dostluk gerekse ticari bağların güçlenmesi yönünden gelişmesine de katkıda bulundu ve bulunmakta.

The Bodrum Cup, geçmiş 25 yılda gerek Türk gerekse dünya medyası tarafından yakından izlendi. Sadece genel televizyon ve basın değil, turizm, yatçılık ve deniz sporları ile ilgili uzman medya da her yıl The Bodrum Cup’ı izleyip fotoğraf ve film çeken muhabirler gönderdiler. Bu yazar ve muhabirler sadece Mavi Yolculuk ve deniz turizminin rotaları hakkında değil, ülkenin diğer güzellik ve cazibeleri hakkında da hem bilgilendiler hem de okuyucularına bilgi aktardılar.

BODRUM CUP SKALİTE 2013 ÖDÜLÜNE ADAY:

The Bodrum Cup, özgün karakteri, başardıkları, ülke, yöre ve deniz turizmine yönelik tanıtım çaba ve katkıları, uluslararası boyutu ile bir turizm olgusu olarak SKAL Club tarafından verilen ‘’Türkiye’nin Turizm Oscarları”  olarak kabul edilen SKALİTE  ödülüne de bu yıl aday.

25.Bodrum Cup’la Ege’de Festival

Bodrum Cup’ın 25.Gümüş Yılında 21-26 Ekim 2013 tarihlerinde Bodrum –Gümüşlük , Turgutreis – Kos, Kos – Leros, Leros-Yalıkavak, Yalıkavak-Yalıkavak etaplarında gerçekleşecektir.

Yelkenliler, Palmali Group, Palmarina Bodrum, ve Denizbank  ana sponsorluğunda  Corendon, Eau Thermale Avéne Güneş Ürünleri, İnternational Yacht Paint destekleri, Bodrum ve Yarımada Belediyeleri, Bodrum Deniz ve Ticaret Odaları, Denizciler Derneği, sektör kurum ve kuruluşlarının katkıları ile 25. kez demir alacak.

Katılımcı teknelere verilecek olan yarış brifingi Marina Yacht Clup’de saat 16:00’da yapılacaktır. 17:30’da Milta Marina’da toplanacak olan yaklaşık 500 kişilik grup, Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde Bodrum İskele Meydanı’na yürüyecektir. İskele Meydanı’nda çeşitli dans gösterileriyle kortej karşılanmasının ardından saat 19:00’da Bodrum Trafo’da Bodrum Belediye’sinin ev sahipliğinde açılış kokteyli konser ve kampana çalınmasıyla başlayacaktır

Milta Marina önünden başlayacak kortej İskele Meydanı’nda kokteyl alanında son bulacak. Teknelerin diledikleri ölçü ve şekilde hazırladıkları özgün isim pankartları, yürüyüşün ardından jüri tarafından değerlendirilip en güzel ve özel bulunanlar ödüllendirilecek. Dileyen tekneler kendilerini temsil eden oyuncak, totem, heykel vs formunda bir sembol ile de yürüyüşe katılabilecekler. Bu semboller de jüri tarafından değerlendirilip ödüllendirilecek.

22 Ekim Salı sabahı Bodrum’da bir ilki gerçekleştirerek  tüm yelkenli ve yelkensiz teknelerle saat 11:00 ‘de deniz üstünde kortej yapacaktır. Bodrum’daki tüm tekneler bu tarihi fotoğrafa davetlidir. Yarışan ve yarışmayan tüm teknelerle yapılacak olan uğurlama korteji, Bodrum yatçılığının gücünü dünyaya göstermede fotoğraflı belgesi olacaktır.

22 Ekim Salı sabahı yapılacak olan 25. Bodrum Cup , Bodrum – Gümüşlük  rotasında Corendon etabıyla start alacaktır. Akşamında Gümüşlük ‘te Bodrum Essemble grubunun konseriyle ilk etap yorgunluğunu eğlenerek atacağız.

23 Ekim Çarşamba Halikarnas Balıkçısı etabıyla Turgutreis açıklarından start alarak Kos Adası’nda yarış son bulacaktır. Aynı gün akşam Yunan müzikleriyle komşu adanın misafiri olacağız.

24 Ekim Perşembe günü Palmali etabıyla Kos Adası’ndan Leros Adası’na doğru yarışçılar yelken açacaktır.

25 Ekim Cuma günü Leros Adası’ndan başlayacak olan Denizbank etabı, Yalıkavak Palmarina’da son bulacaktır. Palmarina’nın ev sahipliğinde konser , Dj , kıyafet yarışması ve koteyl sizleri bekliyor olacaktır.

26 Ekim Cumartesi günü Palmarina Bodrum Etabı Yalıkavak – Yalıkavak rotasında gerçekleşecektir. Palmarina ev sahipliğinde kokteyl prolonge , Regatta ödül töreni ve konserle 25. Gümüş Yıl’ı tamamlamış olacağız.

25. Bodrum Cup’ın Gümüş Yılı’nda sizlerle birlikte bu heyecanı paylaşmak için sizleri davet ediyoruz .

21-26 Ekim 2013 tarihleri arasında bu sene 25. kez  Bodrum’da düzenlenecek olan Bodrum Cup çeşitli etkinliklerle başladı.

Bodrum Cup , Marina Yacht Club’ta verilen brifingle başladı. Brifing sonrası Tepecik Camii’nden başlayan kortej, İskele Meydanı’na Karşıyaka Belediye Bandosu ve Bodrum  Anadolu Kız Teknik  ve Meslek Lisesi Bandosu eşliğinde yürüdü .Kortej yürüyüşüne, ilk kadın amiral olan Artemisia’nın temsili olarak tahtıyla eşlik etmesinin yanı sıra tüm Bodrum Cup katılımcıları ve turistler eşlik ettiler. Kortej, İskele Meydanı’ndaki dans gösterileriyle devam etti .

Akşam Trafo Bodrum’da düzenlenen kokteylde  Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Erman Aras ve Dünyayı teknesiyle dolaşan ilk Türk denizcimiz Sadun Boro 25. Yıl Bodrum Cup pastasını keserek ve geleneksel kampanayı çalarak 25. Gümüş Yılı’nı başlattılar. Kokteyle katılan tüm misafirler gecede sahne alan orkestra eşliğinde unutulmaz bir gece yaşadılar.

Bodrum CupBodrum CupBodrum CupBodrum CupBodrum CupBodrum CupBodrum CupBodrum CupBodrum CupBodrum CupBodrum CupBodrum CupBodrum CupBodrum CupBodrum Cup

25. Bodrum Cup Gümüş Yılında Yatçılar Yürüyor…

 

Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından 1989’dan bu yana yapılmakta olan Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı, bu yıl 21-26 Ekim tarihleri arasında Bodrum , Gümüşlük , Kos , Leros , Yalıkavak – Yalıkavak rotasında gerçekleşecek.

Yelkenliler, Palmali Group, Palmarina Bodrum, ve Denizbank  ana sponsorluğunda  Corendon, Eau Thermale Avéne Güneş Ürünleri, İnternational Yacht Paint  destekleri, Bodrum ve Yarımada Belediyeleri, Bodrum Deniz ve Ticaret Odaları, Denizciler Derneği, sektör kurum ve kuruluşlarının katkıları ile 25. kez demir alacak.

25. Bodrum Cup , 21 Ekim Pazartesi günü  saat 16:00’da, Bodrum Marina Yacht Club’teki yarış brifingiyle başlayacak. 17:30’da Milta Marina’da toplanacak olan yaklaşık 500 kişilik grup, Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde Bodrum İskele Meydanı’na yürüyecektir. İskele Meydanı’nda çeşitli dans gösterileriyle kortej karşılanmasının ardından saat 19:00’da Bodrum Trafo’da Bodrum Belediye’sinin ev sahipliğinde açılış kokteyli konser ve kampana çalınmasıyla başlayacaktır.

22 Ekim Salı sabahı Bodrum’da bir ilki gerçekleştirerek  tüm yelkenli ve yelkensiz teknelerle saat 11:00 ‘de deniz üstünde kortej yapacaktır. Bodrum’daki tüm tekneler bu tarihi fotoğrafa davetlidir. Yarışan ve yarışmayan tüm teknelerle yapılacak olan uğurlama korteji, Bodrum yatçılığının gücünü dünyaya göstermede fotoğraflı belgesi olacaktır.

22 Ekim Salı sabahı yapılacak olan 25. Bodrum Cup , Bodrum – Gümüşlük  rotasında Corendon etabıyla start alacaktır.

25. Bodrum Cup`ın ilk ayağı olan Corendon etabı gümüş yılına yakışır bir şekilde deniz üstü yelken şovuyla başladı.

Organizasyona katılan ve yarışçıları uğurlamaya gelen 150 yat Bodrum açıklarında start hattında buluştu. Yarışçıları , Karşıyaka Belediye Bandosu organizasyon yatı İdil`in üzerinde performansıyla  yarış öncesi coşturdu. Rüzgarın start sonrası kuvvetlenmesiyle yarışçılar tüm becerilerini ortaya koyarak zevkli ve çekişmeli bir etabın keyfini doyasıya çıkardılar. Rüzgara karşı yapılan oldukça zorlu geçen bu etapta, first finishi yapan yat, Getaway oldu.

Yarış sonrası Gümüşlük Koyu`na demirleyen yatların toplu görüntüleri görülmeye değerdi. Tüm yarışçılar gece Gümüşlük Belediyesi`nin katkılarıyla müzik eşliğinde ilk etap yorgunluğunu eğlenerek cıkardılar.

Kategorilerine göre Corendon etabı birincileri ise ;

Bodrum Cup Gulette- M/S GRANDI,
Bodrum Cup Gulette XL – M/S GETAWAY,
Bodrum Cup Tirhandilde – M/S MONTENEGRO,

Misafir Yatlar,

IRC – M/S MAXART,
Destek  – M/S SWANGSONG,
Misafir – M/S LADY KATRINA O

HALİKARNAS BALIKÇISI ETABI

25.Bodrum Cup Uluslararası Ahşap Yelkenli Yarışları’nın ilk etabının ardından, Gümüşlük’te gerçekleştirilen etkinliklerde yorgunluklarını atan yarışçılar; ikinci günde Turgutreis – Kos arasındaki Halikarnas Balıkçısı Etabı için saat 11:00 de start aldılar. Rüzgarın şiddeti yelkencilerin keyifli bir yarış çıkarmalarını sağladı.

İkinci etapta misafir kategorisinde First Finish yapan SWANGSON ,
Geleneksel kategoride ise STS BODRUM oldu.

Kategorilerine göre First Finish yapan yelkenliler ise ;

Bodrum Cup Gulette XL kategorisinde STS BODRUM ,
Bodrum Cup Geleneksel kategoride GRANDI ,
Bodrum Cup Tirhandil kategorisinde MONTENEGRO oldu .

İkinci etabın ardından Kos Limanı’na giriş yapan tekneler, Kos Liman Başkanlığı tarafından önceden belirlenen yerlerini aldılar.

Kos Belediyesi ve Kos Marinası tarafından Kos Meydanı’nda kokteyl , konser ve halk oyunları gösterisi hazırlanmıştır. Saat 19:00’da başlayan etkinliklerde Bodrum Cup’a katılan yaklaşık 1500 yelkenci Yunan ezgileriyle eğlendiler.

25. Bodrum Cup’ta  Kos- Leros hattındaki Palmali Etabı saat 10:00’da start aldı. Uygun rüzgarla yarışa başlayan guletler bu etabı da başarıyla bitirebilmek için kıyasıya bir mücadele yaşadılar. Dostluk rüzgarının doldurduğu yelkenlerle Kos Adası’na veda ettik.

13-14 knot esen rüzgarla seyreden Bodrumlu yatlar,  Leros’da  sıcacık bir misafirperverlikle karşılandılar. Leros’lu yerel yöneticiler adalarına ilk kez konuk olan Bodrum Cup için çok güzel hazırlıklar yapmışlardı . Basın mensupları için düzenlenen ada turu adanın tanıtımı için bulunmaz bir fırsattı. Ayrıca diğer konuklar için de tur otobüsleri kıyıda yelkencileri bekliyordu. Kıyasıya yarış bittiğinde şu sonuçlar elde edildi.

Palmali Etabı’nda First Finish’i yapan STS BODRUM yatı oldu.

Kategorilerine göre birinciler ise;

Bodrum Cup Gulette XL – STS BODRUM,
Bodrum Cup Gulette – PUSSYCAT,
Bodrum Cup Tirhandil – MONTENEGRO

Misafir Yatlar ;

IRC – UZMA,
Destek  – NIKITA ,
Misafir – LADY KATRINA O

Leros Belediye Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte yapılan konuşmalarda barış ve dostluk vurgusu yapıldı. Yelken ve deniz kültürünün geliştirilmesi için karşılıklı olarak bu tür deniz etkinliklerinin daha sık yapılması ,  iki dost ve kardeş ülkenin Ege’nin masmavi sularıyla bütünleşmesi dilendi. Bu şirin ve sıcak ada içten dostluğuyla hepimizi büyüledi.

25.Bodrum Cup’ın Leros-Yalıkavak arasındaki Denizbank Etabı’nda , kuzey yönünden 8-9 knot şiddetindeki rüzgarla seyreden yatlar Leros’tan start hattındaki yerlerini almak için hareket ettiler. Leros’un eşsiz manzarası geride kalırken tüm yatlar, saat 12:00 ’de yarışa başladıklarında batı yönünden esmeye başlayan rüzgarın şiddeti 5-6 knotlara düştü. Yalıkavak açıklarındaki finish hattına ulaşabilmek için yelken açan yarışçıların çoğu yaklaşık 15 Mil’lik rotayı tamamladılar.

Denizbank Etabı’nda First Finish’i yapan GRANDI yatı oldu.

Kategorilerine göre Corendon etabı birincileri ise ;

Bodrum Cup Gulette- JASMIN 1
Bodrum Cup Gulette XL – GLORIOUS
Bodrum Cup Tirhandilde – BASTARDA

Yalıkavak Palmarina’da Bodrum Cup Gümüş Yılı’nın dördüncü gününde gerçekleştirilen Denizbank Etabı için hazırlanan konser ve etkinlikler, tüm katılımcıları bekliyordu. Palmarina’nın eşsiz atmosferinde  eğlenen yarışçılar bir sonraki gün Yalıkavak-Yalıkavak rotasındaki Palmarina etabı için enerji depoladılar.

 

25. Bodrum Cup ‘ın son etabı olan Palmarina Etabı, Yalıkavak – Yalıkavak rotasında gerçekleştirildi.  Saat 11:00 de start alan yarışın final gününde 11- 12 knot şiddetinde esen rüzgar, yarışçıların yüzünü güldürdü. Aynı zamanda yarışçılar, Bodrum Cup Gümüş Yılı’nın son günü olmasının hüznünü yaşadılar.

Tüm katılımcılar, Yalıkavak Palmarina ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan konser ve ödül töreni etkinlikleri için heyecanla hazırlanıyorlar.

Palmarina Etabı’nda First Finish’i yapan yat STS BODRUM oldu.

Kategorilerine göre birinciler ;

Bodrum Cup Gulette XL- M/S STS BODRUM ,
Bodrum Cup Gulette  – M/S GRANDI ,
Bodrum Cup Tirhandilde – M/S MONTENEGRO

Misafir Yatlarda;

IRC – M/S UZMA
Destek – M/S SWANGSON
Misafir – M/S LADY KATRINA

25.Bodrum Cup Ödül töreni

25.Bodrum Cup Uluslararası Ahşap Yelkenli Yarışları’nın ödül töreni Yalıkavak’taki muhteşem bir şıklıktaki Palmarina’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Palmarina ekibinin organizasyondaki titizliği ve konfor anlayışında kademe atlattıran organizasyonunda İki bin den fazla katılımcı mangal keyfinin ardından, devamında kokteyl/proglounge eşliğinde Bodrum Cup Gümüş Yılı ödül gecesinde verilen “Grup Baybora” konseriyle ısınan tüm katılımcıların heyecanı ve keyifli halleri gözden kaçmadı.
Ödül törenimizi Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun ve eşi Nadire Tosun, Ortakent Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Denizbank Ege Bölge Müdürü Semih Şenbakar, Palmarina Genel Müdürü Levent Baktır verdiği ödüller ile onura ederken, Sponsorlarımızdan Corendon Airlines Sahibi Bora Karaer, Ulusoy Holding adına Hamza Küçükosman, www.nerdebalik.com ‘dan Esra Gökçay ve Eau Thermale Avene’den Simge Ertuncay yarışmacılar için birbirinden güzel armağanlar ile yarışmacılarımızı mutlu ettiler.

25. BODRUM CUP SONA ERDI

Dünyada yarışçı ve mürettebat dışında 1500 dolayında da yolcunun katılımı ile gerçekleşen muhtemelen en kalabalık ve kapsamlı yatçılık organizasyonu, Bodrum Cup Ahşap Yatlar Yelken Yarışı, 21-26 Ekim arasında 25. kez yapılarak Gümüş Jübilesini kutladı.

25. Bodrum Cup, 21 Ekim akşamı, Bodrum’da birkaç bin kişinin katılımı ile  Milta Marina’da başlayıp, iskele Meydanında biten bir kortej yürüyüşü ardından düzenlenen briefing ve kokteyl ile açıldı. Ertesi gün Bodrum Kalesi açıklarından Gümüşlük rotasına start alan 25. Bodrum Cup, yarışan ve organizasyona hizmet veren 100den fazla yat ile birlikte,ertesi gün Kos adasına, daha sonra Leros’a ve oradan da yarışın sponsorlarından Palmali Grup’a ait Yalıkavak Palmarina’ya demir attı.

25. Bodrum Cup’a Yunanistan’da gösterilen yakın ilgi, Bodrum Cup Regatta’nın çeşitli bandralar taşıyan uluslararası filosu yanında, rotası ile de uluslararası karakterini vurgular nitelikte idi. Bir yarış olduğu kadar, Akdeniz’in en büyük deniz şenliklerinden de biri olan Bodrum Cup’ta gündüz yaşanan yarış heyecanı, akşamları çeşitli şenlikler, karşılama etkinlikleri ve eğlentiler ile coşkuya dönüştü. Kos’ta şehir belediyesi özel bir karşılama konseri verirken, Leros’ta katılımcıların eğlence noktalarına kolay ulaşmalarını sağlamak üzere, adanın özel otobüs seferi kondu. Yalıkavak Palmarina’da ise 25 Ekim gecesi kıyafet yarışması, son gece ise ödül töreni düzenlendi.

25. Bodrum Cup’ın Gümüş Jübilesinde getirdiği bir yenilik de yarışlarda handikap uygulanması idi. Böylece, yatlar arasındaki boy, ağırlık, yelken alanı gibi faktörlerden kaynaklanan farkların belli ölçüde eşitlenmesi sureti ile daha adil ölçütlere göre, performans  öne çıkarılarak kazanma-kaybetme dengesi sağlandı. Performans Rating uygulaması sonucu, Guletler sınıfında en iyi düzeltilmiş zaman derecesini elde eden Jasmin I yatı Regatta Bayrağını ve kupayı evine götürdü. Regatta Bayrağını üç yıl kazanan yatlar, bu bayrağı ömür boyu taşıma hakkını da kazanmaktalar. 25. Bodrum Cup’ ta ikinciliği Grandi, ÜçüncülüğüAyaz alırken, Marmaris’ten gelen ve çeyrek asırdır yarışların her birine katılarak Onur Belgesini hak eden alan Büyük Yunus, dördüncü oldu.

Jasmin I, Bodrum Cup Geleneksel yatlar kategorisinde de birinci gelirken, onu sırasıyla yine Grandi, Ayaz, Pussycat veBüyük Yunus izledi.

Türkiye’nin Bodrum dolayısı ile  tanıdığı, binlerce yıldır Akdeniz’de seyreden Ege’ye özgü tırhandil tipi tekneler için, özgün ve tarihî karakteristiklerine bir saygı göstergesi olarak açılan özel sınıfta ise, düzeltilmiş zaman derecesi ile Bastardaşampiyonluğu kazanıp, Regatta Tirhandil Bayrağını evine götürdü. Bu sınıfta ikincilikten beşinciliğe kadar ödülleri Usta K,Montenegro, Cocotte ve Meke adlı tirhandiller kazandı.

Su içinde kalan boyu 30 metreyi aşan büyük yatları kapsayan Bodrum Cup Gulet XL kategorisinde birinciliği etapları sürekli ilk finiş ile tamamlayan STS Bodrum yelkenli okul gemisi kazandı.  Bodrum’u sırasıyla Glorious, Borina I, Take It Easier veGetaway izlediler.

Gümüş Jübilesinde 25. Bodrum Cup’ın getirdiği yeniliklerden biri de,şimdiye kadar ancak misafir kategorisinde Regatta’ya katılmalarına izin verilen “ahşap olmayan yatlar” için de ayrı bir yarış düzenlenmesi idi. Özellikle IRC sınıfı yatlar ile polyester diye anılan GRP teknelerin talepleri üzerine açılan bu sınıfın start ve finişleri genelde ayrı olarak düzenlendi.

25. Bodrum Cup genel ödülleri yanısıra, yarışta sponsorlar tarafından desteklenen etaplarda ilk gün Corendon, üçüncü gün Palmali, dördüncü gün Denizbank ve beşinci gün de Palmarina adına birinci gelenler ve dereceye girenlere ödülleri, düzenlenen şenlikler çerçevesinde dağıtıldı.

Yarışın Yunanisan’da Kos adasında sonuçlanan ikinci etabında ise, ölümünün 40. Yılında Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı anısına bir özel ödül verildi.  25. Bodrum Cup’ın ilginç özel ödüllerinden biri de, Barbaros Yachting tarafından, Pirî Reis Haritasının çiziminin 500. Yıldönümü anısına verildi.

Bunların dışında da, yarışı çevreleyen şenlikler , törenler ve kutlamalar çerçevesinde en şık ve ilginç kıyafeti giyen, en iyi pankartı ve logoyu tasarlayan mürettebata ve kortej yürüyüşündeki en fantastik görünen ekibe de ödül verildi. Her yıl verilen en genç yarışmacılar ödüllerini ise iki aylık denizci Eylül Yeke (Nostalgia) ile ikizler Ali Demir ve Yücel Efe Ziylan (Almira) aldılar.

Gümüş Jübilenin en anlamlı ödülleri arasında Bodrum Cup’a en çok katılan yatlara bu yıl ilk kez verilen Şeref Ödülleri de yer almakta idi. En büyük ödülü, hiç aksatmadan 25 yıldır Bodrum Cup’a gelen Marmarisli yat, Büyük Yunus alırken, 20. Yılını dolduran Elele II, 15 yıldır yarışan Kaptan Yarkın ve 10 yılı tamamlayan Arielle Deniz ile Cocotte da onur listesine girdiler.

SKALİTE ÖDÜLLERİ, 16’NCI KEZ SAHİPLERİNİ BULDU

“BODRUM CUP  “ SKALİTE’13 BÖLGE ÖDÜLÜNÜ ALDI

SKAL International İstanbul Kulübü tarafından yılın en iyilerinin belirlendiği “Skalite ‘13 Turizmde Kalite Ödülleri”nde yılın en iyileri ödüllerini aldı.
İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Skalite Ödülleri töreninde sevinç, gözyaşı ve mutluluk ve alkış dolu anlar yaşandı. Büyük ödüllerin seçiminde son dönemde insanlık adına çalışan önemli kişi ve kuruluşlar ödüllere lâyık görülürken, duygulu anlar yaşandı,
Dünyada 90 ülkede 18 bin üyesi bulunan, Skal Külübü’nün seçkin konukların katıldığı gecesinde turizmde kalite ödüllendirildi.

Erman Aras’a Bodrum Cup Ödülünü Bodrum Skal Başkanı Fatih Ekşi verdi

bodrum-skal-fatih-eksi.jpg

Turizm Yatırım Gurubu ödülünü alan Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Murat Dedeman-Erman Aras

skal-kulupler.jpg

Kimyasal Silahların Yasaklanması için onur veren ödül

Skal Türkiye Federasyonu Özel Ödülü Oslo’da Nobel Barış Ödülü’nü alan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) Genel Direktörü Büyükelçi Ahmet Üzümcü’ye verildi.

skalite-2013-patrice1.jpg

Törenins açılış konuşmasını yapan İstanbul Skal Külübü Başkanı Partice Lepkovski, Skalite ödülleriinin Türkiye turizminin gelişimi ile kalite bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağladığını belirterek şöyle konuştu: “Turizmde en iyileri ödüllendiriyoruz. Skalite Ödülleri 16 yıldır, turizmde kaliteyi ödüllendirmeyi sürdürüyor. Bu fikri ortaya atan Hülya Aslantaş’a, artık geleneksel hale gelmiş olan bu güzel projesi için teşekkür ediyoruz. Skalite, kaliteyi bir yönetim felsefesi olarak benimseyenlerin sektör çalışanlarına örnek olmasını sağlıyor.”

skalite-2013-a.jpg

skalite-2013-b.jpg

DÜNYA SKAL’U SKALİTE’YE KATILDI
Televizyoncu Ece Vahapoğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği ödül gecesine İstanbul’un Turizm’dan Sorumlu Vali Yardımcısı Kazım Tekin, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof. Ahmet Emre Bilgili, Skal International Başkanı Karine Coulanges, Skal International Geçmiş Dönem Başkanı Mok Singh, Skal International 2. Başkanı Salih Çene, Skal International İspanya Counceler’ı ve Milli Komite Başkanı Teresa Diaz I Comas, Skal International Atlanta Kulübu As Başkanı Burçin Türkkan ve Skal Atlanta Kulübü üyeleri de katıldı.

SKALİTE 2013 ÖDÜLLERİNİ KAZANANLAR ŞÖYLE:

SKAL KÜLÜPLERİNİN BÖLGE ÖDÜLLERİ

Bodrum – Bodrum Cup
Kuşadası – Naile Göçhan Çukurova
Çukurova – Olbios Marina Resorts Hotel
Konya – Hich Hotel
Karadeniz – Amazon Adası ve Kanalı Ankara – Uluslararası Şefika Kutluer Festivali
İzmir – İzmir Swissotel Büyük Efes Oteli
Bursa – Bursa Eski Belediye Başkanı Erdem Saker
Eskişehir – Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı
Antalya – Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Aksu
Alanya – Alanya Belediyesi Belediye Başkanı Av. Hasan Sipahioğlu
Kapadokya – Elai Restaurant & Catering
Fethiye – Yacht Classic Hotel Marmara – Marintürk İstanbul City Port
Şehir Oteli: The Grand Tarabya Hotel
Resort Otel: Hillside Beach Club Fethiye
Butik/Özel Belgeli Otel: Argos in Cappadocia
Zincir Otel: Swissôtel Büyük Efes, İzmir
Spa Oteli: NG Güral Sapanca Wellness & Convention
Incoming Seyahat Acentası: Prontodmc – Prontotour
Outgoing Seyahat Acentesi: Fest Travel
Kongre/Toplantı Organizasyonu Acentası: Setur Mice
Online Seyahat Rezervasyonları/ Hizmetleri Firması: Bookingturkey.com
Havayolu: Emirates Havayolu
Havaalanları işletmesi: Tav İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş
Havaalanı yer hizmetleri: Havaş Havaalanı yer hizmetleri
Rent a car firması: Avis
Marina: Setur Marinas
Çevrenin Korunmasına Katkı: Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn
Kültürel Değerlerin Yaşatılmasına Katkı: Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi
Turizm Eğitimine Katkı: Yeditepe Üniversitesi
Turizm Yatırım Gurubu: Dedeman Hotels & Resorts International
Turizm Yayını: Setur Extra
Turizm Tanıtımına katkı: Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu
Turizmle İlgili Diğer Faaliyetler: Tav Passport kart

DUYGU DOLU ÖZEL ÖDÜLLER

Sealed Air Sürdürülebilrlik ve Turizm Özel Ödülü: Grand Hyatt İstanbul’a gösterdiği büyük çalışmalar için verildi.Ödülü Otelin Genel Müdürü San Peter Van der Ree aldı.
Skal İstanbul Özel Ödülü: Skal International Onur Üyesi ve SKAL İstanbul Kulübü geçmiş dönem Başkanı Somer Özkök’e verildi. Özkök sahneye gelirken salondan büyük alkış alınca gözleri dolu dolu oldu ve herkesi duygulandırdı.
Skal Türkiye Federasyonu Özel Ödülü: Büyükelçi Ahmet Üzümcü (Ödülü yurtdışında bulunan büyükelçi adına Galatasaray Lisesi’nden sınıf arkadaşı La Maison Otelleri Başkanı Turgay Kıran aldı. Turgay Kıran ödülü alırken “Tüm canlılar için alıyorum” dedi.