2011 Basın Bültenleri

MAVIDIR RENGIMIZ BIZIM…

Saridir Sonbahar’ in rengi; ya da bize okutulan kitaplarda öyleydi en azindan. Bir de yanina hep Hüzün yakistirilir bu mevsimin !!

Oysa bilmezler ki Sonbahar, Bodrum’lu denizciler için cosku zamanidir. Yogun ve yorucu geçen yaz sezonunun ardindan ayri bir heyecan kaplar hepsini.. Yazin ugranan koylar, limanlar simdi onlar için dostluk rotalaridir… Rüzgarin kollarina birakarak kendilerini, kis boyu yapacaklari yaris sohbetlerini demlerler mavi sularda…

Hüzün ugramaz bu sulara Sonbahar’da, hele de Ekim ayinda… Her yil iple çekilir Ekim ayi…

Coskudur bizim için, sevgidir..

Rüzgardir bizim için,

Martilarla dans…

Yildizdir gecelerce,

Ve sonsuzluktur Mavi…

Hüzün hep uzak, coskunun yanindayiz…

Bir yanimiz tuz, öte yanimizsa hep mavi…

Deniz mi boyar bizi maviye, yoksa bizim heyecanimiz mi bilinmez.

Ama biz 22 yildir oldugu gibi bu yil da Sonbahari maviye boyamaya gidiyoruz, hem de Gökova Mavisi’ ne…

 

Bu büyük sölene ruhumuzu da bedenimizi de hazirladik; hazirsaniz siz de gelin … Ne duruyorsunuz.!!

Maviyi çogaltalim 23. Kez…

Vira Bismillah…

MURAT CAN CANBAY


GULETLER 23. BODRUM KUPASI’NA HAZIRLANIYOR

100’ün üzerinde yat Gökova Körfezi’nin cennet koylarına akacak

Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı’nda katılımcılar 18-23 Ekim tarihleri arasında 23. kez kazanmak için yelken açacaklar.

Ülkemizin en büyük deniz organizasyonlarından birisi olan Bodrum Cup yatların içinde yolcusu ile birlikte yarıştığı Akdeniz’in ender yarışlarından birisidir. Genelde ülkemiz tersanelerinde üretilen ahşap yatların seyir halinde sergilendiği, kesintisiz 23 yıldır devam eden, geleneksel bir “Deniz Festivali”dir.

Yıllar içerisinde Bodrum Cup sadece bir yarış olarak kalmayıp, yerli ve yabancı yüzlerce yarışçının ülkemizin eşsiz güzellikteki koylarında dostluk rüzgârları ile bir arada buluştukları bir deniz şenliğine dönüşmüştür. Yarış, ahşap yatların yanı sıra misafir kategorisi ile bu şenlik içersinde olmak isteyen tüm yatçılara da açıktır.

Her yıl yaklaşık 100 yat ve toplam 1500 kadar kişinin katılımı ile gerçekleşen yarış, bu kez eşsiz doğal güzellikler içeren Gökova körfezinde yüzen bir şehir oluşturarak çok renkli aktivitelere ev sahipliği yapacak.

Etkinlikler, 15-18 Ekim tarihlerinde Bodrum Ticaret Odası’nın katkılarıyla bu yıl 2. Kez düzenlenen “Bodrum Yacht Festival”  ile başlayacak.

23. Bodrum Kupası’nda start, 18 Ekim Salı günü açılış şenlikleri, brifing ve kokteylin ardından her yıl olduğu gibi başlangıç kampanası çalınarak verilecek.

Dört etaptan oluşan yarışın ilk günü olan “ACIBADEM ETABI”nda Bodrum Oraklar adasından start alan katılımcılar 21 mil kat ederek İngiliz limanı’na ulaşacak.

İkinci gün “CLAUDIO CAMPIONE ETABI”nda yarışçılar 17 millik rotada rüzgara ve denize meydan okuyarak İngiliz Limanı’ndan Çökertme koyu’na kadar birbirlerini geçmeye çalışacaklar.

3. parkur olan “DENİZBANK ETABI” ‘nda katılımcılar Çökertme’den Kisebükü’ne kadar 15 millik mesafede yarışacaklar.

4. ve son gün “VODAFONE ETABI” ‘nda Kisebükü’nden Bodrum’a geçilecek olan 12 millik etap Bodrum Kupası’nın kazananlarını belirleyecek.

23 Ekim’de kupanın galipleri arasında ikili yarışlar, “Guletler Düellosu” gerçekleşecek. 23. Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı her zaman olduğu gibi yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubu tarafından takip edilecek.

Bodrum Yacht Festivali Başlıyor.

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan Bodrum Yacht Festivali 15-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bu yıl Bodrum Yacht Festivali’nde fuar, denizcilik müzesi açılışı, yat sergisi, yat mutfağı yarışması gibi etkinlikler ile birlikte Gökova’da geçilecek 23. Bodrum Cup yarışması yer alacak. Bodrum Cup’ta dereceye giren teknelere para ödüllerinin yanı sıra katılımcı tüm teknelere kura çekimi ile hediyeler verilecek. Hediyeler arasında birde araba verilecek.

Yaklaşan festival öncesinde Bodrum Belediye Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum deniz Ticaret Odası 2. Başkanı Rüştü Tezcan ve Era Yatçılık sahibi Erman Aras katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’un kültürel değerlerine sahip çıktıklarını ifade ederek, “Bizim en önemli özelliklerimizden biride ahşap yatlarımız. Bu Organizasyonda bu yatların tanıtımı için oldukça önemli. Bizler bu organizasyonun her geçen yıl daha da büyümesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ise 2006 yılına göre daha az cirolar yapan yatçılık sektörünün daha iyi yerlere gelmesi için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurguladı.

Era Yatçılık Yönetim Kurulu Başkanı ve Bodrum Cup kurucusu Erman Aras ise Bodrum Cup’ın başlangıç yılarından bahsederek, “Bodrum ahşap yatlarının tanıtılması için bu organizasyona başladık. Yıllar geçtikçe organizasyonumuz büyüdü. Gemicimiz, mühendisimiz, tekne sahibimiz sürekli bir şeyler öğrendi. Bu yıl oldukça önemli bir noktadayız. Umduğumuz maddi destekleri bulamıyoruz, ancak bizlere destek olan firmalara teşekkür ediyoruz” dedi.

Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ise Gökova’da gerçekleşecek yarışın Gökova’nın korunması açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Deniz Ticaret Odası 2. Başkanı Rüştü Tezcan da fuar kapsamında ücretsiz tekne gezileri ve değişik aktiviteler gerçekleşeceğini ifade etti.

Festival programı için tıklayınız.


Yacht Festivali Hazırlıkları Sürüyor.

Bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Bodrum Yacht Festivali kapsamında açılacak olan fuarın hazırlıkları sürüyor. Bodrum Ticaret Odası tarafından koordine edilen etkinlik kapsamında iskele meydanında stantlar hazırlanmaya başlandı. Liman kenarına inşa edilen stantlarda firmalar için özel bölümler oluşturuluyor. Fuar kapsamında karada gerçekleştirilecek etkinliklerin yanısıra limanda da ahşap yatlar sergilenecek. Bodrum’un İçmeler tersanelerinde inşaa edilen yatlar görücüye çıkacak. Etkinlikler kapsamında ayrıca karada söyleşiler, sergiler ve eğitimler gerçekleşecek. Aynı zamanda kısa deniz turları da düzenlenerek, ziyaretçilerin Bodrum’u denizden izlemesine imkan sağlanacak.

Hedef : Akdeniz’de Ses Getiren Organizasyon.

Bodrum Yacht Festivaline sayili günler kala Bodrum Cup organizatörü Erman Aras yarislari ve organizasyonu degerlendirdi.

Yarislar Bu Yil Gökova’da

Bu yil 23. Gerçeklesecek olan Bodrum Cup Ahsap Yelkenli Yat yarislarinin Gökova’da gerçeklesecek olmasinin önemine deginen Erman Aras,  “Mavi yolculugun baslangiç yeri Gökova, Bodrum için çok büyük önemi var. Bu yerlerin korunmasi gerekiyor. O noktada bu organizasyon bizim için ayrica nostalji oluyor. Biz genelde yarimadayi kullaniyorduk. Ancak bu sene hem nostalji yapmak hem de Gökova’nin koylarinin korunmasini saglamak için parkur olarak burayi seçtik. Oralari koruyalim ve gelecek nesillere birakalim istiyoruz” dedi.

Hedef Akdeniz’de Ses Getirmek

23 yil önce Ilk koyulan hedeflere ulasildigini ifade eden Aras, “ Yelkenin ahsap yatlarda kullanimini yayginlastirmak ve yelken performansi yüksek yat imalatlarin yapilmasini saglamak hedefleri gerçeklesti. Simdi ikinci hedefleri koyma zamanina geldik. Özellikle ahsap teknelerde daha önce yelken kullanilmiyordu. Ancak bu yarisla birlikte sevildi ve son yillarda yapilan teknelerde ciddi yelken teçhizati var. Bu tekneler Avrupa fiyatlarinda alici bulabiliyor. Ikinci hedefimiz Akdeniz’de ses getirecek organizasyon yapmak, bu noktada da Bodrum olarak ev sahibi olmak. Geçen yil bir deneme yaptik. Yöremizde üretilen basta ahsap yatlari sergileyelim istedik. Biz ahsap konsepti ön plana çikartarak dünyada yer alalim istedik. Bu yatlari yaris öncesinde sergileyelim. Bunun için bir yil önceden hazirlik yapalim misafirler davet edelim. Tersanelerimizi gezdirelim. Sonrada Bodrum Cup’a yelken açalim misafirlere deniz üstündeki performanslari sergileyelim. Buda Akdeniz’de ses getirecek bir organizasyon olsun.  “Bu boyutu ile basari için Basta yöre Belediyeleri, Ticaret Odasi, Odalar ve tüm sektörün birlikte hareketi sart”  seklinde konustu.

Organizasyonlarda yurt içi ve disindan birçok basin kurulusu temsilcisinin davet edildigini söyleyen Erman Aras, “ Yillar içerisinde Amerika’dan ve Avrupa’dan çok sayida basin mensubunu agirladik. Bunlarin hepsi ciddi bir bütçe istiyor tabi. Daha fazla tanitim için çaba sarf etmemiz gerekiyor, hala istedigimiz seviyede degil. Bunlari bir yil öncesinde programlanmasi gerekir. Buda ciddi sponsorlarla olur. Mesela, biz en çok ahsap yat satin alan ülkeler hangisi, charter talebi için hangi ülkeler ön planda, öncelikle bu ülkelerden basin mensuplarina ulasmaya çalisiyoruz. Bunun için daha fazla gayret sarf edilmesi gerekli.” ifadelerini kullandi.

Guletler Düellosu

Geçtigimiz yil ilk kez gerçeklesen Guletler Düellosunun Bu yilda gerçeklesecegini belirten Erman Aras,  “Yat yarislarinin tüm parkuru karadan izlenemez. Simdi yeni bir trend var Match Race. Kisa bir parkurda iki yat yarisiyor ve bastan sonra izlemek mümkün.  Bizde geçen yil Ahsap yatlarin Match Race’ni yaptik,  Bu yil yeniden gerçeklestirecegiz. Bodrum Kalesi ile Karadaada arasinda gerçeklesecek. Zaman içerisinde iddiali yatlar ortaya çikarak denizin ortasinda seyirci yatlarla bir arena kurulabilinir.” dedi.